AAFB A Inca, en tren i amb la companyia d’un llibre

A Inca, en tren i amb la companyia d’un llibre

Publicat: 22 / abr / 2008  |  Actualitat ferroviària

N.MARTÍ. Palma.

Serà a partir del mes de juny quan el trajecte en tren entre Palma, sa Pobla, Inca o Manacor serà més amè i distret. El Govern, dins la campanya Tasta’m i juntament amb la Generalitat de Catalunya repartirà entre els passatgers una sèrie d’opuscles amb primers capítols o extractes de novetats editorials. Una campanya dedicada a captar l’atenció del gran públic dins el pla per al foment de la lectura 2008-2010, que ahir presentà la consellera de Cultura, Bàrbara Galmés.

El Govern destinarà, en aquest període de temps, 966.000 euros per dur a terme un total de 10 programes de nova creació, i reprendre i reforçar les que ja estan en marxa. Una campanya que, com definí la mateixa consellera, és «global i amb una clara voluntat de tenir continuïtat» i que pretén, sobretot, potenciar la lectura en català i la promoció dels escriptors illencs.

Tasta’m

El passat mes de gener la consellera balear de Cultura, Bàrbara Galmés, i el seu homòleg català, Joan Manuel Tresserres, firmaren un conveni de col·laboració per tal de fomentar la lectura en català. D’aquest conveni, n’ha sortit la campanya Tasta’m, que editarà 50 opuscles amb extractes o primers capítols de novetats editorials. De cada novetat s’editaran 150.000 exemplars que seran distribuïts setmanalment (una novetat cada setmana) a través dels transports públics de Catalunya i de Balears. L’objectiu, tal com el seu nom indica, és donar un tastet de lectura per tal que el públic tingui curiositat de llegir-ne l’obra completa.

Més enllà del transport públic, la campanya també podria ser extensible dins l’àmbit esportiu, entre els seguidors del Reial Mallorca i altres equips de les Illes, com també en sectors com l’hospitalari o el penitenciari.