AAFB Adjudicades les obres del metro de Palma
Font original: Adjudicades les obres del metro de Palma

Adjudicades les obres del metro de Palma

Publicat: 28 / jun / 2005  |  Actualitat ferroviària

El Consell d’Administració dels Serveis Ferroviaris de Mallorca ha adjudicat aquest matí les obres de la primera línia de metro de Palma.

L’adjudicació, dividida en 3 fases queda de la següent manera:

FASE I: Adjudicada a la UTE formada per Dragados S.A., TECSA Empresa Constructora i Matias Arrom Bibiloni. El seu termini d’execució queda en 16 mesos amb un pressupost de 35,4 milions d’euros.

FASE II: Adjudicada a la UTE Sacyr S.A.U., Melchor Mascaró S.A. i CAVOSA Obras y Proyectos S.A. el seu pressupost és de 46,3 milions d’euros amb un termini d’execució de 17 mesos.

FASE III: La UTE encarregada d’executar-la esta formada per ALDESA Construcciones S.A., i Obras i Pavimentaciones MAN S.A. El seu termini d’execució és de 16,5 mesos per un import de 33,2 milions d’euros.

La construcció del metro a Palma és una actuació històrica pel transport públic de la Comunitat Autònoma. A més, es tracta d’un projecte que serà possible gràcies al Soterrament de les línies del tren a Ciutat.

Recordem que aquestes tres fases del projecte comprenen el següent:

FASE I: Tram de Son Oliva fins arribar a Via Asima. Aquest recorregut comptarà amb l’estació de la Carretera de Bunyola.

FASE II: Es tracta del tram de Via Asima. Així preveu 3 estacions, que son les de Asima, Son Castelló i Camí dels Reis

FASE III: Aquesta darrera fase englobaria el tram de Via Asima fins la UIB. En aquest sentit incorpora les estacions de Son Sardina i la Universitat

La longitud total de l’actuació, entre les tres fases arriba als 7.242 metres. En total es projecten 6 estacions.

Amb aquesta adjudicació es dona una passa més dins la política de foment del transport públic del Govern de les Illes Balears.

Tags: