AAFB Balears és el territori que menys inverteix en ferrocarril d’entre tots els que tenen servei de tren
Font original: Balears és el territori que menys inverteix en ferrocarril d’entre tots els que tenen servei de tren

Balears és el territori que menys inverteix en ferrocarril d’entre tots els que tenen servei de tren

Publicat: 7 / oct / 2004  |  Actualitat ferroviària

LL.LORENZO. Palma.
La Federació del Transport de la UGT a Balears va constatar ahir que les inversions més escasses als ferrocarrils autonòmics «són les que es realitzen a les Balears». Amb aquestes paraules, el secretari general de la federació, Pedro Berruezo, va advertir d’una situació que, al seu parer, necessita l’increment d’inversions per millorar les condicions laborals dels treballadors, per avançar en mesures de seguretat i per crear noves línies.

Berruezo va arribar a aquesta conclusió després de reunir-se amb el secretari estatal del Sector Ferroviari d’UGT, Honorio Vázquez, i amb els delegats sindicals de l’Eusko Trendibeak, de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, de Metro de Bilbao, de Ferrocarrils de Ponferrada, de Tren de Sóller i de Serveis Ferroviaris de Mallorca.

En aquesta reunió es varen abordar les distintes normatives que s’estan elaborant a la UE per liberalitzar el sector i l’aplicació d’aquestes a l’Estat espanyol; les inversions als diferents ferrocarrils; la situació laborals dels empleats, i les mesures de seguretat a aquests serveis de transports.

Berruezo també va explicar que «de la liberalització del sector tan sols en queda exclòs Renfe i els trens que enllacin diferents comunitats autònomes. A les Balears, d’una banda, haurem d’observar com quedarà la concessió del Tren de Sóller i la situació de tots els treballadors quan aquesta acabi, el 2011, i d’una altra banda si la Comunitat Autònoma permetrà que empreses privades creïn i gestionin altres línies».

D’altra banda, el responsable del Transport d’UGT es va referir al soterrament de les vies del tren i va demanar al Govern un esforç inversor igual en altres aspectes que afecten SFM i línies. De fet, creu que SFM podria posar doblers anticipant-se a rebre el finançament del Govern central. Berruezo considera que és negatiu també que el servei del tren s’interrompi a Son Fuster, ja que «provocarà una pèrdua d’usuaris i embotellament en els accessos a Palma».

Tags: