AAFB Cabrer confia a posar en marxa el servei de tren nocturn el pròxim any
Font original: Cabrer confia a posar en marxa el servei de tren nocturn el pròxim any

Cabrer confia a posar en marxa el servei de tren nocturn el pròxim any

Publicat: 30 / nov / 2005  |  Actualitat ferroviària

C.R.G.Palma.

Malgrat les reticències dels ajuntaments a realitzar una aportació econòmica per a la posada en marxa d’un tren nocturn, la Conselleria d’Obres Públiques, Habitatge i Transports no descarta aquest servei. És més, la titular de la cartera, Mabel Cabrer, confia que el pròxim any pugui funcionar el servei nocturn reivindicat per nombrosos ajuntaments per evitar que els joves utilitzin el cotxe en els seus desplaçaments.

Cabrer va mantenir que l’any que coincideix amb la formació del consorci pel transport és un bon moment perquè els ajuntaments s’impliquin en aquesta iniciativa. «Precisament la filosofia del consorci és que els ajuntaments s’involucrin en la millora del transport públic», va precisar Cabrer.

De fet, a través de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), ja s’han mantingut contactes amb els municipis per on passen les línies de tren d’Inca, sa Pobla i Manacor per plantejar el tema. N’hi ha que estan disposats a participar, però d’altres han plantejat problemes d’excessiu soroll que, segons la consellera del Govern Matas, són qüestions que també han de ser estudiades.

Caps de setmana

Malgrat els problemes que es puguin plantejar, la consellera «espera» posar en marxa el servei. En concret, es tractaria d’un tren nocturn els dies festius, divendres i dissabtes, i de dos viatges intermitjos entre les 23,30 hores de l’últim servei i les 5,30 del primer.

El seu funcionament no és senzill perquè seria precís dissenyar un tercer torn amb més personal. La Conselleria d’Obres Públiques, Habitatge i Transports ha calculat que tindria un cost d’entre 480.000 i 600.000 euros anuals.

Mabel Cabrer va voler posar de manifest que el seu departament ha estat pioner a organitzar trens nocturns els dies festius. Així, per a aquest Nadal, ja havia previst el servei nocturn de Nit de Nadal i Nit de Cap d’any, serveis que han tingut una gran acceptació per part dels usuaris, segons la responsable de transports.

De moment, des del Govern no es donen terminis per al nou servei, tenint en compte el soterrament de l’estació que es fa a Palma i altres projectes.

Tags: