AAFB Catorze empreses es presenten al concurs per fer el metro de Palma
Font original: Catorze empreses es presenten al concurs per fer el metro de Palma

Catorze empreses es presenten al concurs per fer el metro de Palma

Publicat: 1 / jun / 2005  |  Actualitat ferroviària

J.TORRES.Palma.
Catorze empreses s’han presentat al concurs per executar les obres del futur metro de Palma, després que dilluns finalitzàs el període de presentació d’ofertes. Totes aquestes societats, la majoria de les quals s’han constituït en Unió Temporal d’empreses (UTE), opten a executar les tres fases en què s’ha dividit aquest projecte, pressupostat en el seu conjunt en 119’98 milions d’euros.

La convocatòria s’havia realitzat en tres fases independents a fi que l’empresa o empreses adjudicatàries puguin començar les obres de manera simultània en els tres punts i així agilitar el desenvolupament del projecte. El metro de Palma començarà a construir-se des de Son Oliva i finalitzarà a la UIB i serà possible gràcies al soterrament de les línies de tren a Palma, un projecte que ja s’ha iniciat.

La primera fase del metro comprèn el tram entre Son Oliva i via Asima, que comptarà amb una estació a la carretera de Bunyola. La segona fase és la que transcorre per via Asima i comprén tres estacions: Asima, Son Castelló i camí dels Reis. Finalment, la tercera fase englobarà el tram de via Asima a la UIB i incorporarà les estacions de Son Sardina i Universitat. En total seran sis les estacions previstes en un traçat de 7’2 quilòmetres.

La convocatòria del concurs per a la realització de les obres fou aprovada el passat 14 de març per Serveis Ferroviaris de Mallorca i es preveu que les obres s’iniciïn entre els mesos de juny i juliol, perquè el metro pugui ser una realitat entre desembre de 2006 i gener de 2007.

Tags: