AAFB Col.lisió al tren de Sóller
Font original: Col.lisió al tren de Sóller

Col.lisió al tren de Sóller

Publicat: 25 / jun / 2005  |  Actualitat ferroviària

M.V./G.P./E.L.V. Palma.

Molts turistes que decidiren anar d’excursió ahir amb el tren de Sóller s’endugueren un bon ensurt en lloc d’un bon record. Dos trens xocaren frontalment dins d’un túnel, a poca distància de l’estació de Sóller, pel que sembla, per un error humà.

El xoc entre els dos combois es va produir a molt poca velocitat, uns 15 quilòmetres per hora i, per fortuna, no s’hagueren de lamentar conseqüències greus. Cinc passatgers sofriren lesions lleus i els danys materials dels dos trens «encara que no s’han valorat s’estima que no siguin molt elevats», segons assenyalà ahir vespre un portaveu de l’Empresa Ferrocarril de Sóller.

Aquest mateix portaveu explicà que «al principi semblava que era molt greu i hi hagué certa alarma, però cap dels conductors ha sofert lesions i això que són ells els qui van a la part davantera».

Cada un dels trens té sis vagons i la locomotora. Segons informà la companyia concessionària, «el motiu de l’accident va ser que el maquinista que conduïa el tren procedent de Palma, no va respectar els senyals situats a l’encreuament de Pujol d’en Banya, on s’havia d’aturar el comboi per permetre el pas del tren que viatjava en sentit contrari». El xoc va ocórrer dins el túnel conegut com els del «cinc-cents»», ja que té aquesta distància.

El tren procedent de Sóller anava ple, amb unes 350 persones, i el que venia de Palma duia la meitat de passatgers. Paul Barrell, un britànic que està de vacances a Mallorca i viatjava al tren cap Palma amb uns amics explicà a aquest diari que «Sentírem un fort renou i de sobte es va aturar el tren. En pocs instants també s’apagaren els llums dels vagons. Poc després va venir el maquinista i ens va dir que baixàssim i sortíssim del túnel. Pensàvem que havia xocat amb una roca i després ens comunicaren que era un xoc amb un altre tren». «La gent va sortir del túnel i no hi hagué moments pànic», concretà el turista.

Efectius dels bombers de Mallorca, de la Policia Local de Sóller, Protecció Civil, personal del 061, Guàrdia Civil i altres membres dels serveis d’emergència es desplaçaren d’immediat al lloc del sinistre i ajudaren els passatgers a arribar fins al punt d’ajuda, després de caminar per un tram de via i travessar un altre túnel a peu. Després els viatgers foren desplaçats en altres trens sense més incidents.

Tags: