AAFB Comencen les obres del metro a la UIB perquè pugui entrar en funcionament l’any 2007
Font original: Comencen les obres del metro a la UIB perquè pugui entrar en funcionament l’any 2007

Comencen les obres del metro a la UIB perquè pugui entrar en funcionament l’any 2007

Publicat: 12 / jul / 2005  |  Actualitat ferroviària

J.TORRES.Palma.
Les obres del futur metro que enllaçarà la plaça d’Espanya de Palma amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) ja han començat. El Govern balear va donar ahir el sus a una actuació que costarà 115 milions d’euros i que ha de començar a ser una realitat a principis de 2007. A partir d’aquell moment, es podrà anar del centre al polígon de Son Castelló en set minuts i a la UIB en 12.

La línia de metro comença a l’estació intermodal de la plaça d’Espanya i, seguint paral·lela a l’actual línia ferroviària, arribarà a l’estació de Son Oliva. En aquest punt se separarà del corredor ferroviari i continuarà en direcció al polígon de Son Castelló per passar, posteriorment, per Son Sardina i arribar a la UIB. En total, la longitud de la línia serà de 8’3 quilòmetres -3’2 dels quals seran en superfície- i englobarà nou estacions, totes soterrades excepte la de Son Sardina.

Les tres primeres estacions -plaça d’Espanya, Jacint Verdaguer i Son Oliva- corresponen al projecte de soterrament de les vies del tren, que es va iniciar el gener passat amb un pressupost de 92 milions. Per tant, les obres del metro, pròpiament, comprenen només el tram entre Son Oliva i la UIB -de 7’2 quilòmetres-, que s’ha dividit en tres fases, les quals s’inicien de manera simultània, amb actuacions de topografia, desbrossament i desviament de serveis d’electricitat, gas, aigua i telèfon.

El soterrament es farà a cel obert -primer s’aixeca el terra i després es cobreix- i, segons l’Executiu, el punt més conflictiu serà el de Gran Via Asima. Quan aquesta artèria del polígon s’aixequi per fer-hi passar les vies, s’adequaran les zones d’aparcament com a carrils de pas, però quan s’hagin de fer les tres estacions previstes -Asima, Son Castelló i camí dels Reis- s’hauran de regular accessos alternatius.

També provocaran molèsties en el trànsit el pas soterrat per l’autopista d’Inca -no s’han completat les obres del tercer carril per facilitar l’actuació- i el de la carretera de Valldemossa. Aquests dos trams seran els primers que es faran. En canvi, per salvar la carretera de Sóller i la línia de tren es preveu l’únic viaducte.

El projecte que es portarà a terme ha adoptat diverses de les 66 al·legacions presentades per particulars, l’Ajuntament de Palma i la UIB, que han comportat una modificació del traçat per evitar l’afectació de la síquia d’en Baster i la font de la Vila. També s’ha desplaçat l’estació del campus de la UIB per fer possible una futura ampliació de la Facultat de Lletres. A més s’han modificat les boques de metro a Gran Via Asima per no interferir les entrades als comerços. En aquest punt s’introduiran un seguit de millores en superfície -entre les quals una rotonda- quan s’acabi l’actuació.

Tant les obres de soterrament de les vies del tren com les del metro han d’estar enllestides el desembre de 2006, moment en què està previst que es completi l’entrega de les sis unitats dobles de tren metropolità elèctric encarregades a l’empresa CAF, per 14’5 milions d’euros.

Tags: