AAFB Deu anys després, els pobles del Llevant es tornen a mobilitzar perquè arribi el tren

Deu anys després, els pobles del Llevant es tornen a mobilitzar perquè arribi el tren

Publicat: 17 / abr / 2008  |  Actualitat ferroviària

J. SOCIES. Manacor.

Serà el proper dia 8 de juny quan tots els municipis del Llevant de Mallorca tornaran a posar-se en marxa per reclamar l’arribada del tren als seus pobles i fer un clam tots junts «per un govern més decidit a les Illes, i que Madrid faci efectiva aquesta justa reclamació, per un transport públic digne».

La plataforma en defensa del tren del Llevant i els ajuntaments de Manacor, Sant Llorenç, Son Servera, Artà i Capdepera celebraran a l’antiga estació de tren de Sant Llorenç el punt i final a una llarga marxa reivindicativa que sortirà aquell mateix matí de tots aquests pobles per exigir, deu anys després de fer-ho per primer cop, el retorn del comboi als municipis del Llevant de Mallorca.

Serà la setena marxa pel tren. D’ençà de la primera s’ha aconseguit que arribi a Manacor, però com assenyalà el batle de la ciutat, Antoni Pastor, «cal seguir reivindicant l’arribada del tren als pobles del Llevant, ja que gràcies a la seva ajuda aconseguírem que arribàs a Manacor i ara ens cal ser solidaris amb ells».

El batle de Capdepera, el socialista Bartomeu Alzina, afirmà que «volem donar el nostre total suport a la plataforma i sols dir que ens aturarem de reivindicar el tren quan arribi a Cala Rajada». Josep Barrientos, batle de Son Servera, assegurà que «creiem que aquesta és l’autèntica aposta per millorar la qualitat de vida i la manera d’apropar-nos a Ciutat».

El batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, manifestà que «cal seguir fent feina per recuperar el tren per als nostres veïns i per això ben aviat ens posarem a treballar en la millora de l’estació de Sant Llorenç».

Així, serà el 8 de juny quan les antigues vies del comboi tornaran a veure passar els llevantins exigint l’arribada del tren a la comarca.