AAFB Dragados, Sacyr, Aldesa i empreses locals faran el metro Palma-UIB
Font original: Dragados, Sacyr, Aldesa i empreses locals faran el metro Palma-UIB

Dragados, Sacyr, Aldesa i empreses locals faran el metro Palma-UIB

Publicat: 29 / jun / 2005  |  Actualitat ferroviària

J.TORRES. Palma.
Els grups constructors Dragados, Sacyr i Aldesa seran, juntament amb diverses empreses de les Illes, els encarregats d’executar les obres del metro Palma-UIB, que s’han d’iniciar el proper mes de juliol amb un pressupost de 114,9 milions d’euros. El consell d’administració dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) adjudicà ahir les tres fases del projecte a tres Unions Temporals d’Empreses (UTE).

La primera fase, que va des de Son Oliva fins a Via Asima i inclou una estació a la carretera de Bunyola, s’ha adjudicat a la UTE formada per Dragados S.A., TECSA Empresa Constructora i Matias Arrom Bibiloni. El seu termini d’execució queda en 16 mesos i el seu pressupost és de 35,4 milions.

La segona fase, que comprèn el tram de Via Asima i inclou tres estacions -Asima, Son Castelló i Camí dels Reis-, ha estat adjudicada a una UTE Sacyr S.A.U., Melchor Mascaró S.A. i CAVOSA Obras y Proyectors S.A. Té un pressupost de 46,3 milions d’euros i el seu termini d’execució és de 17 mesos.

Finalment la tercera fase, que va de Via Asima fins a la UIB i incorpora les estacions de Son Sardina i la Universitat, s’ha encarregat a la UTE formada per Aldesa Construcciones S.A. i Obras y Pavimentacions MAN S.A. Aquest tram s’executarà en 16 mesos i mig i el seu pressupost és de 33,2 milions d’euros.

El projecte de construcció del metro de Palma serà possible gràcies al soterrament de les línies de tren -inclou el metro des de la plaça d’Espanya fins a Son Oliva- i preveu sis estacions en un traçat de 7.242 metres de longitud. L’objectiu del Govern és començar l’execució aquest juliol per tenir-la enllestida el 2008.

Tags: