AAFB El Ferrocarril revisarà els protocols d’actuació per evitar errades humanes
Font original: http://www.sollernet.com/veudesolle...

El Ferrocarril revisarà els protocols d’actuació per evitar errades humanes

Publicat: 3 / jul / 2005  |  Actualitat ferroviària

ELS PASSATGERS QUE QUEDAREN AÏLLATS AL PUJOL D’EN BANYA ES QUEIXEN DE LES ATENCIONS REBUDES PER PART DEL FERROCARRIL DE SÓLLER

Gabriel Mercè

Per a la direcció del Ferrocarril de Sóller no hi ha dubte que l’accident que es va produir divendres passat va ser per una errada humana.
L’actual director d’explotació de la companyia, Antoni Cifre, ha anunciat l’obertura d’una investigació interna per tal d’aclarir tots els detalls del succés que culminarà, si cal, amb canvis en els protocols d’actuació. “Farem tot el que estigui en les nostres mans”, ha conclòs Cifre.
L’actual director en funcions ha explicat que el conductor del comboi que es dirigia cap a Sóller disposava d’un gràfic que ordenava una parada al creuer del Pujol d’en Banya per esperar el que pujava en sentit contrari. “Però inexplicablement no es va aturar, i baldament hi hagués un semàfor en vermell tampoc no ho hagués fet, perquè l’ésser humà es pot equivocar i en aquest cas no hi ha res a fer”, afegia Antoni Cifre.
Per al director d’explotació la idea és de reduir el component humà en aquest tipus de decisions per evitar, precisaments, situacions com aquestes.
D’altra banda, el Ferrocarril de Sóller compta ja amb un pla d’emergències que s’ha anat elaborant al llarg dels darrers mesos, però que encara no ha estat aprovat ni posat en funcionament. Per a Cifre, “és bàsic tenir unes pautes d’actuació per a moments de crisi, com ara un accident com el de divendres passat”.

Queixes dels passatgers

Segons es desprèn de l’ambient que reinava el divendres horabaixa al Mirador del Pujol d’en Banya, alguns dels passatgers podrien presentar denúncia contra el Ferrocarril de Sóller.
Els passatgers que quedaren aïllats durant dues hores al mirador foren especialment crítics amb la companyia ferroviària. Comentaren que ni el revisor ni el conductor no s’havien interessat pel seu estat de salut i que havien prioritzat les atencions als dos automotors, que havien quedat enganxats dins el túnel degut a la topada. També criticaren que cap membre directiu de la companyia no hagués pujat al lloc dels fets per donar-los suport i atenció.
Els directius Óscar Mayol i Marcel.lí Rullan arribaren al lloc dels fets a les 18 hores i es dirigiren directament cap al túnel on es trobaven els trens, reunint-se amb Antoni Cifre.

Mayol i Rullan asseguraren aleshores que sols coneixien l’existència d’un ferit lleu i que sabien que tot el procés d’evaquació estava controlat. Cifre va assenyalar que “l’evaquació ha estat un èxit, perquè en mitja hora hem tengut la majoria dels passatgers altra cop en camí, i en dues hores tothom ja ha pogut sortir d’aquest lloc tan inaccessible”.

Els danys detectats als dos combois són de consideració. L’automotor número 4 (el que anava en direcció ascendent) sols tenia danys a la fusta i va ser posat en circulació l’endemà mateix. El número 3 haurà de romandre als tallers durant unes setmanes, el que obligarà el Ferrocarril a realitzar les revisions als autmotors de nit per no interrompre la densa activitat de l’estiu.
També alguns dels vagons hauran de ser parcialment reparats dels danys produïts tot i que, segons destacava Antoni Cifre, “no hem trobat ni un vidre romput”, el que significa, per a la Companyia, que l’accident es va produir a baixa velocitat per part dels dos combois.

Tags: