AAFB El Govern aïllarà al màxim Santa Isabel perquè no noti el futur metro
Font original: El Govern aïllarà al màxim Santa Isabel perquè no noti el futur metro

El Govern aïllarà al màxim Santa Isabel perquè no noti el futur metro

Publicat: 4 / mar / 2006  |  Actualitat ferroviària

LL. LORENZO. Palma.
La Conselleria d’Educació i Cultura del Govern balear, a través de la Direcció General de Planificació de Centres i de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius -Ibisec-, aïllarà «tant com sigui possible» el col·legi de Santa Isabel per impedir que el trànsit dels trens del futur metro hi provoqui vibracions importants.

Així ho confirmà ahir el director general de Planificació i Centres, Rafel Bosch, a Diari de Balears, després de mantenir una reunió tècnica sobre els problemes que sofreix l’estructura del col·legi, situat devora les vies de tren.

Com se sap, aquest immoble patí almanco dos tremolors importants, un el 18 de novembre i l’altre el 25 de gener. Aquest darrer obligà a desallotjar els 323 alumnes del col·legi i tot el personal.

Bosch confirmà ahir que els tremolors foren causats, almenys la segona vegada, pels efectes que té una màquina compactadora sobre la deficient estructura de l’edifici, construït fa 40 anys. Així i tot, el director general explicà que «a final de mes hi durem a terme uns mesuratges que fins ara no hem pogut realitzar per la presència dels alumnes, i calculam que abans de Pasqua ja tindrem els resultats que determinin quines foren les causes exactes del que succeí a l’immoble».

En aquest sentit, Bosch espera que les conclusions serveixin també per avançar en l’aïllament de l’edifici respecte de les vibracions que el metro hi pugui causar. Amb tal finalitat, el responsable educatiu assegurà que «emprarem els sistemes que es fan servir a les principals ciutats espanyoles».

Tags: