AAFB El Govern assegura que les obres de soterrament no afecten el tren
Font original: El Govern assegura que les obres de soterrament no afecten el tren

El Govern assegura que les obres de soterrament no afecten el tren

Publicat: 23 / mai / 2005  |  Actualitat ferroviària

TONI GOMIS. Palma.
La Conselleria d’Obres Públiques, Habitatge i Transports ha assegurat que les obres de construcció de l’estació intermodal de Palma i el soterrament de les vies del tren no estan afectant, de moment, la normal circulació dels trens a Mallorca. Així, tot i disposar només d’una via operativa des de Son Fuster fins a la plaça d’Espanya, fonts de la institució explicaren que el trànsit ferroviari transcorre amb absoluta «normalitat».

Les obres que es fan al ja desaparegut parc de les Estacions es realitzen segons els terminis prevists -22 mesos, dels quals ja se n’han consumit tres- i en aquests moments s’estan instal·lant els puntals al llarg de tot el nou corredor ferroviari.

Aquesta fase és especialment característica, ja que una enorme màquina perfora infinitat de forats d’entre 22 i 24 metres de profunditat i prop d’un metre de diàmetre al llarg de tot el perímetre de la futura estació i del recorregut soterrat del tren com a passa prèvia a la seva consolidació amb formigó i la posterior retirada de la terra excedent.

Una vegada conclosa aquesta tasca, les màquines excavadores buidaran la superfície de treball i s’iniciaran les feines de construcció. Els responsables de l’obra tapen amb taulons els forats acabats de fer de manera provisional i amb posterioritat fan un tancat de reixa al voltant per evitar qualsevol possible accident.

Abans d’iniciar la consolidació de les terres confrontants, els tècnics de la constructora tancaren tot el recinte, dissenyaren la plataforma de treball sobre la qual es començarà l’excavació definitiva i en retiraren la terra excedent.

Tags: