AAFB El Govern augmentarà les freqüències del servei ferroviari a Inca i Manacor
Font original: El Govern augmentarà les freqüències del servei ferroviari a Inca i Manacor

El Govern augmentarà les freqüències del servei ferroviari a Inca i Manacor

Publicat: 20 / jul / 2005  |  Actualitat ferroviària

C.R.G. Palma.
Abans de finalitzar l’any, el Govern incrementarà les freqüències del servei ferroviari a Inca i Manacor. Aquesta millora serà possible gràcies a l’adquisició de 10 unitats més de tren. Nou ja s’han incorporat al servei i l’última arriba avui a Palma.

Els constants retards que pateixen els usuaris del tren d’Inca i Manacor hauran de passar a la història una vegada que entrin en funcionament els deu nous trens que ha comprat Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), empresa pública adscrita a la Conselleria d’Obres Públiques. Precisament, avui arriba al port de Palma l’última unitat procedent de la fàbrica de CAF al País Basc.

Amb els nous trens, la flota de SFM estarà composta per 22 unitats -6 triples (motor-remolc-motor) i 16 dobles (motor-motor)-, suficient per afrontar els actuals serveis sense retards i projectar un augment de freqüències a Inca i Manacor.

Rafel Pons, gerent de Serveis Ferroviaris, explica que, actualment, s’estan preparant els nous horaris, que suposaran l’increment de freqüències dels serveis. Però aquesta millora no serà immediata, ja que els nous trens hauran d’incorporar-se en els fulls de marxa, s’hauran de modificar els gràfics de personal i s’hauran d’encaixar en la rotació perquè es facin les inspeccions corresponents.

Pons afirma que s’intentarà que els nous horaris es posin en marxa abans d’acabar aquest any. «No posarem horaris polítics sinó reals. Quan començà l’explotació de la línia de Manacor es va fer sense tenir la flota suficient; s’han mantingut els horaris, però els retards han estat constants».

En aquests moments, les noves unitats de trens ja estan funcionant. Aquesta incorporació ha permès que es puguin iniciar les revisions periòdiques dels trens, que fins ara no es podien fer a causa que els trens estaven en constant moviment.

Rafel Pons va assegurar que el soterrament del tren a Ciutat preveu el funcionament de les unitats diesel, per la qual cosa no serà necessària cap modificació al parc mòbil actual. La renovació de la flota s’ha dut a terme amb una inversió de 25 milions d’euros i a més s’han incorporat millores als trens existents.

Tags: