AAFB El Govern estudia soterrar «dia i nit» per dur el tren a Palma en dos anys
Font original: El Govern estudia soterrar «dia i nit» per dur el tren a Palma en dos anys

El Govern estudia soterrar «dia i nit» per dur el tren a Palma en dos anys

Publicat: 12 / oct / 2004  |  Actualitat ferroviària

J.TORRES. Palma.

El Govern balear vol que la interrupció del servei de tren des de l’estació de Son Fuster fins al centre de Palma sigui inferior als dos anys que duraran les obres de soterrament de les vies. Per reduir el període de temps en què el servei estarà tallat, la Conselleria d’Obres Públiques estudia la possibilitat de treballar dia i nit per escurçar el temps d’interrupció.

Aquest serà un aspecte que el Govern haurà de negociar amb l’empresa que s’encarregui de l’execució d’aquest projecte, valorat en 90 milions d’euros i que s’ha d’iniciar a principis d’any. «Intentarem que no siguin dos anys -d’interrupció del servei- però serà temps», va assegurar la consellera d’Obres Públiques, Mabel Cabrer, qui va tornar a recalcar ahir que és «tècnicament impossible» fer el soterrament de les vies mantenint el servei fins a la plaça d’Espanya.

El director general d’Obres Públiques, Carlos Jover, va explicar que no es pot desviar el trànsit com si fos una carretera perquè el tren necessita de traçats rígids; també va apuntar que el pes dels combois, l’ampliació del corredor de dos a quatre vies i la situació de la via de cintura -el pont de la carretera s’hauria d’afectar- impossibiliten fer les obres de forma subterrània. Per això, el Govern ha optat per tallar el servei a Son Fuster i arribar amb busos a la plaça d’Espanya.

Cabrer va afirmar que ella seria la primera interessada que es pugués mantenir el servei; va dir que comprenia els usuaris que s’han queixat però considerà «macabre» que l’acusin de voler-se «carregar» aquest servei públic. Precisament el GOB i altres entitats han iniciat una campanya de recollida de firmes per demanar que el tren arribi al centre.

La Conselleria està realitzant actualment una enquesta entre els usuaris del tren per saber el lloc exacte on es dirigeixen. En funció dels resultats, s’estudiarà la viabilitat d’instal·lar busos o, fins i tot, microbusos que puguin portar un grup d’usuaris a una destinació concreta sense passar per la plaça d’Espanya.

Segons les proves d’Obres Públiques, els combois de tren més carregats necessitaran sis autobusos, que en hora punta i per un carrer Aragó sense carril bus -es considera inviable- tardarien nou minuts a arribar al centre. Cabrer considera que la interrupció del servei no devallarà el nombre d’usuaris. Si una part d’aquests optassin pel cotxe, a partir de Nadal podrien entrar a Palma pel carrer Eusebi Estada, que es connectarà a l’autopista d’Inca a través del polígon de Son Castelló.

Tags: