AAFB El parc de les Estacions es desmantella
Font original: El parc de les Estacions es desmantella

El parc de les Estacions es desmantella

Publicat: 7 / jul / 2005  |  Actualitat ferroviària

JOAN C. PALOS. Palma.
El parc de les Estacions de Palma acaba de perdre el darrer referent de la seva tradicional fesomia. Les obres de soterrament de les vies del tren d’Inca ha obligat a retirar la passarel·la que unia aquesta zona verda de l’interior de Ciutat, que en els darrers mesos s’ha situat en el centre d’una important polèmica ciutadana.

El juny passat, l’equip de govern conservador a Cort presentà l’avantprojecte de remodelació del parc de les Estacions. El seu nou disseny exclou completament qualsevol tipus de plataforma o passarel·la que connecti els carrers Eusebi Estada i Marquès de la Fontsanta. Aquest fet suposa que, una vegada desmuntada, la passarel·la no tornarà a la seva posició original.

Com a conseqüència de les obres que la Conselleria d’Obres Públiques desenvolupa sobre l’antiga estació del tren d’Inca, els operaris començaren ahir a desmantellar aquest referent de la darrera remodelació que patí el parc de les Estacions. El desmantellament de la passarel·la durarà un parell de dies i, de moment, ja ha desaparegut el tram aeri.

Així mateix, un altre pas elevat per a vianants, situat a la barriada dels Hostalets i que connectava la plaça Santa Isabel, també ha estat desmuntat. Tot i que, atesa la seva importància pel trànsit a peu de la zona, aquesta infraestuctura serà reconstruïda en acabar les obres de soterrament de les vies del tren i mentre s’inicien les del futur passeig Jacint Verdaguer.

Quant al futur dels arbres del carrer Eusebi Estada que Cort vol retirar de la via, des de la Gerència d’Urbanisme s’ha confirmat que seran traslladats al viver municipal abans de ser replantats al parc de sa Riera. Mentrestant, l’Ajuntament estudia amb quin tipus d’arbre repoblarà el carrer. La situació ha generat un malestar entre els veïns, els quals censuren l’actuació municipal i demanen que no els toquin.

Tags: