AAFB El pas soterrat de la ronda per la cruïlla del tren costarà 3’7 milions
Font original: El pas soterrat de la ronda per la cruïlla del tren costarà 3’7 milions

El pas soterrat de la ronda per la cruïlla del tren costarà 3’7 milions

Publicat: 23 / jul / 2005  |  Actualitat ferroviària

J.M.SASTRE. Manacor.
El projecte de construcció del pas soterrat de la ronda de Felanitx per davall les vies del tren començarà a finals del proper mes de setembre o a principis d’octubre. Les obres de construcció estan valorades en 3,7 milions d’euros, la redacció de projectes i l’assistència tècnica costen 280.000 euros i s’ha previst una partida de 120.000 euros per fer front a les expropiacions que afecten una desena de propietaris de terrenys. El projecte també inclou la millora del traçat del torrent en una zona perjudicada per l’obra. El ple de l’Ajuntament de Manacor va aprovar ahir una modificació puntual de les normes subsidiàries i la suspensió de llicències d’obres a la zona afectada.

Durant el ple, les portaveus del PSM, Margalida Capó, i del PSOE, Júlia Roman, es van mostrar molt crítiques amb aquest projecte. Des de les files nacionalistes, Capó va manifestar que «no hi estam d’acord perquè és un projecte pensat amb els peus, ja que no preveu que el tren arribi a Artà i a Cala Rajada». Per la seva part, Roman va titllar el projecte de «monumental» i va dir que «no respon a la necessitat de solucionar un problema». La socialista va recordar l’existència d’un projecte de la legislatura passada que disposava d’un pressupost «de 700.000 euros, quan l’actual supera els 3 milions d’euros». «S’hauria d’haver cercat una solució més adequada a l’entorn», va apuntar Roman.

A tot això, el portaveu de l’equip de govern (PP-AIPC), Jaume Darder, va contestar que el projecte ve de la legislatura passada, en què es van plantejar tres opcions: pont elevat, pas subterrani o pas a nivell amb barreres. Darder va informar que tant el batle anterior, Miquel Riera, com Antoni Pastor van sol·licitar permís per optar pel pas a nivell (opció preferida pel PSOE), però que des del Govern ho van denegar per motius de seguretat. «Vostès (en referència al Pacte de Progrés) ens van deixar un tren de fira amb un projecte d’una rotonda i dos passos a nivell que suposarien una inseguretat total», indicà.

Tags: