AAFB El tren arribarà a la plaça d’Espanya durant la primera fase de les obres
Font original: El tren arribarà a la plaça d’Espanya durant la primera fase de les obres

El tren arribarà a la plaça d’Espanya durant la primera fase de les obres

Publicat: 26 / nov / 2004  |  Actualitat ferroviària

GUILLEM MAS. Palma.

El tren arribarà a la plaça d’Espanya durant les obres de soterrament de les vies durant la primera fase del projecte que acabarà al voltant del mes d’agost. Unes obres que tindran el seu inici a principis de gener de 2005. Durant el ple dut a terme ahir a Cort, el PP se sumà a una moció dels grups de l’oposició que instava el Govern balear a arbitrar les mesures tècnicament viables perquè durant el temps que durin les obres de soterrament de les vies del tren, aquest pugui continuar arribant al centre de la ciutat.

Així, la consellera d’Obres Públiques, Mabel Cabrer, informà ahir que «durant la primera fase de les obres el tren arribarà a la plaça d’Espanya ja que en aquesta fase les actuacions es desenvoluparan a cada costat de via i això facilitarà l’accés del ferrocarril al centre». Cabrer, però, no volgué avançar cap termini d’execució de les obres «ja que encara estam pendents de desenvolupar el pla general d’obra que ens ajudarà a saber concretament el temps d’actuació a cada fase».

La consellera digué que «en tot cas, les obres duraran menys temps dels dos anys que anunciàrem en un principi» i que «quan no sigui possible, per motius, tècnics arribar a la plaça d’Espanya anirem retardant l’estació perquè en la segona fase estigui situada a Jacint Verdaguer». Una vegada arribats a Jacint Verdaguer l’estació se situarà momentàniament a Son Fuster, dins un termini de temps «molt breu» segons Cabrer.

Quan el tren no arribi al centre, s’adequaran 10 autobusos amb capacitat per a 150 persones que, segons el regidor de Trànsit de Cort Álvaro Gijón, «permetran transportar els usuaris del tren des de Jacint Verdaguer o Son Fuster al centre sense cap tipus de problema, que calculam que són uns 6.000». Davant l’anunci de Cabrer de realitzar les obres «de dia i nit», el regidor Gijón anuncià que «aquestes no molestaran els veïns per la nit perquè hi ha una ordenança que ho prohibeix i les úniques actuacions que es faran seran per no perjudicar el trànsit del matí».

Tags: