AAFB El tren arribarà al centre en els dos anys que duraran les obres
Font original: El tren arribarà al centre en els dos anys que duraran les obres

El tren arribarà al centre en els dos anys que duraran les obres

Publicat: 16 / des / 2004  |  Actualitat ferroviària

J.TORRES. Palma.
El tren arribarà finalment al centre de Palma mentre durin les obres de soterrament. La consellera d’Obres Públiques, Mabel Cabrer, va avançar ahir que, quasi amb tota probabilitat, el servei es podrà mantenir, com a mínim, fins a l’estació d’autobusos d’Eusebi Estada durant els 22 mesos d’obres. Si finalment es tria aquesta opció, s’haurà de construir una via provisional paral·lela al corredor actual des de l’estació de la via de cintura, per on circularà el ferrocarril a una velocitat de 20 Km/h.

Tot i que la Conselleria havia considerat aquesta possibilitat com inviable, el fet que l’adjudicatària de les obres ofereixi l’opció de mantenir el servei ha fet canviar d’opinió el Govern. El consell d’administració de Serveis Ferroviaris de Mallorca va adjudicar dimarts les obres en dues fases, que s’iniciaran conjuntament després de Nadal.

La primera fase, que preveu la construcció de l’estació intermodal, s’ha adjudicat a l’UTE formada per AZVI i Llabrés Feliu, costarà 63 milions d’euros i s’executarà durant 22 mesos. La segona, que consisteix en el soterrament del corredor des de la via de cintura, s’ha adjudicat a l’UTE formada per FCC, Brues y Fernández Construcciones i Sampol Ingeniería y Obras, amb un pressupost de 29 milions i un termini d’execució de 18 mesos.

La consellera va afirmar ahir que el tren continuarà arribant fins a la plaça d’Espanya fins que les obres ho permetin. A partir d’aquell moment i a través d’una via provisional, el ferrocarril arribarà fins a l’estació d’autobusos, on s’ubicarà un baixador al carrer Balmes. Aquesta és la «solució» proposada per l’UTE quanyadora del concurs, que ara estudiaran els tècnics de la Conselleria. «Sembla que això serà així quasi al 100% però s’ha d’anar amb cautela», va apuntar Cabrer, qui emmarcà la decisió en el desig de la Conselleria de causar les mínimes molèsties als usuaris del tren i als veïns afectats.

Aquesta via provisional enllaçarà l’estació de Son Fuster -on en un primer moment havia d’acabar el servei de tren- fins a l’estació d’autobusos d’Eusebi Estada; circularà paral·lela al corredor que se soterrarà a cel obert i obligarà el tren a reduir la velocitat de 90 Km/h a uns 20 Km/h. Aquesta opció no allargarà les obres i el sobrecost que implica serà, segons Cabrer, menor que el que comporta habilitar un servei d’autobusos des de Son Fuster fins al centre, una possibilitat prevista inicialment i que ara es descarta.

Tags: