AAFB Entre el metro del PSM i el tren del Pacte
Font original: Entre el metro del PSM i el tren del Pacte

Entre el metro del PSM i el tren del Pacte

Publicat: 25 / nov / 2004  |  Actualitat ferroviària

J.TORRES. Palma.

El projecte de metro entre la plaça d’Espanya i la UIB té antecedents immediats en la política balear. Ara fa un any i mig i en un context preelectoral, el PSM presentava una proposta de metro que incloïa aquesta línia, mentre el Govern del Pacte feia públic un projecte d’execució per enllaçar amb tren el centre de Palma i la Universitat.

Però s’ha d’anar més enrere en el temps per trobar els primers antecedents de transport subterrani. Fa quasi bé cent anys, Palma ja comptava amb un tren subterrani de mercaderies, que enllaçava el port amb l’estació. A la zona de les murades encara es poden veure vestigis d’aquest sistema de transport que els camions farien obsolet. Amb el temps, la línia, ja en desús, quedaria tallada pels pàrquings subterranis de la plaça Major, l’Olivar i la plaça d’Espanya.

Sense anar tan enfora, la possibilitat de soterrar trens no es planteja des del Govern fins a la segona meitat dels noranta. El president era Jaume Matas i el seu conseller de Turisme, José María Gonzalez Ortea, intervenia en una mena de proposta de Pla de Transports en la qual es preveia la possibilitat de fer trens en superfície, penjants i soterrats. Actualment, el Pla Territorial preveu la possibilitat de fer un metro «lleuger» fins a la Universitat.

Amb tot, l’antecedent immediat al metro proposat ara pel Govern s’ha de cercar en la proposta electoral que feren els candidats del PSM al Parlament, Pere Sampol, i a Cort, Pere Muñoz, 11 dies abans de les eleccions autonòmiques de l’any passat. Una aposta pel metro que molts es prengueren a broma i que la mateixa Conselleria d’Obres Públiques (PSOE) atribuí a la necessitat de «cridar l’atenció».

Era el 13 de maig de 2003, al parc de les Estacions. Sampol i Muñoz presentaren una proposta per crear dues grans línies de metro, que connectarien amb la plaça d’Espanya des de Santa Ponça i des de s’Arenal, respectivament. La plaça d’Espanya també s’enllaçaria amb la UIB a través d’un traçat que guarda moltes similituds amb el que ahir va fer públic el Govern.

Com el projecte d’Obres Públiques, el metro del PSM entre la plaça d’Espanya i la UIB havia d’anar soterrat fins superar el polígon de Son Castelló. Després, continuaria en superfície fins a la UIB. Si la proposta del Govern compta amb nou estacions, la dels nacionalistes només en tenia cinc: plaça d’Espanya, Son Oliva, polígon de Son Castelló, Son Sardina i la UIB. Les cinc apareixen en el projecte de l’Executiu.

Un dia després que el PSM fes pública la seva proposta electoral, el Govern del Pacte presentava un projecte d’execució per construir una línia de tren de set quilòmetres i mig fins a la UIB, que entraria en funcionament a finals de 2005. A la presentació -amb gran maqueta inclosa- es va poder veure el president Francesc Antich, rl seu conseller d’Obres Públiques, Francesc Quetglas, i rl llavors rector de la UIB, Llorenç Huguet.

El projecte tenia set estacions i sortia de la plaça d’Espanya fins a Son Oliva, on s’iniciava el desviament a la UIB. La línia se soterrava en el tram de la via de cintura i transcorria en trinxera fins a Son Hugo. Des d’aquest punt, la via continuava en superfície i, en alguns punts, paral·lela al tren de Sóller. Un any i mig després, el Govern Matas presenta una iniciativa que està més a prop del metro del PSM que del tren del Pacte.

Tags: