AAFB Es confirma que la col·lisió entre dos trens a Sóller fou per un error humà
Font original: Es confirma que la col·lisió entre dos trens a Sóller fou per un error humà

Es confirma que la col·lisió entre dos trens a Sóller fou per un error humà

Publicat: 26 / jun / 2005  |  Actualitat ferroviària

E.L.V.Palma.
El xoc entre dos trens divendres passat a prop de Sóller es va deure a un error humà, segons va confirmar ahir el president del Ferrocarril de Sóller, Javier Mayol. Els fets van tenir lloc al túnel de «Cinc-cents», quan el tren procedent de Palma no va respectar la preferència del comboi que poc abans havia sortit de l’estació de Sóller. Cap dels maquinistes no va resultar ferit, encara que un d’ells, que pateix alguns problemes psicològics, no va fer feina ahir.

L’accident ha estat el primer xoc frontal entre dos trens que es produeix en la línia des de la seva inauguració el 1912, i va provocar únicament cinc ferits lleus. El cap de serveis del Ferrocarril, Toni Cifre, va comentar que si haguessin reaccionat uns metres abans, la topada no s’hauria produït.

Cifre va explicar que cada dia la companyia elabora uns gràfics amb tota la informació sobre les aturades que han de fer els maquinistes. En la línia Palma-Sóller, de via única, hi ha tres punts on els combois poden creuar-se: Son Reus, Bunyola i el pujol d’en Banya. Divendres el tren procedent de Palma va rebre per ràdio la comunicació que havia d’aturar al pujol d’en Banya. Tanmateix, el maquinsta -segons va declarar més tard- «va oblidar-ho» i va continuar la marxa.

Després de l’accident, les màquines van ser traslladades fins a l’estació de Sóller. Mayol va indicar que els desperfectes van ser escassos i que una de les màquines es va posar en servei ahir mateix, mentre que l’altra està sent reparada. Això no obstant, la seva posada en marxa podria retardar-se fins a 10 dies, ja que algunes de les peces fetes malbé no es troben al mercat a causa de l’antiguitat dels trens i hauran de ser construïdes de nou. Ahir, aquesta màquina romania a l’estació de Sóller tapada amb una tela. La companyia obrirà una investigació per esbrinar per què es produí el xoc.

Tags: