AAFB Ferit el conductor d’un cotxe que fou arrossegat a Consell pel tren d’Inca
Font original: Ferit el conductor d’un cotxe que fou arrossegat a Consell pel tren d’Inca

Ferit el conductor d’un cotxe que fou arrossegat a Consell pel tren d’Inca

Publicat: 24 / jun / 2005  |  Actualitat ferroviària

J.J./G.P. Palma.

Un conductor de 73 anys, Pere Lladó Sureda, fou hospitalitzat ahir amb lesions al cap després que el seu minicotxe fos arrossegat pel tren d’Inca en un conflictiu pas a nivell sense barreres de Consell. Els veïns estan indignats i demanen l’eliminació d’aquell pas.

El pas a nivell sense barreres està situat a uns 150 metres de l’estació de Consell, al camí de Son Huet. Segons la Conselleria d’Obres Públiques, la visibilitat és correcta i el tram està «perfectament» senyalitzat. La versió dels veïns és una altra i asseguren que han col·locat una reixeta verda que dificulta la visió.

Pere Lladó acostà el seu cotxe sense carnet a les vies del tren, sense advertir que just en aquell moment passava el tren. El maquinista detectà el vehicle, i tractà de frenar. Tanmateix, ja no tenia temps i la part davantera del minicotxe quedà destrossada per l’impacte. El conductor tingué la sort que no havia travessat per complet la via, ja que en aquest cas és molt probable que l’envestida hagués estat mortal. Pere Lladó, un caçador de 73 anys, quedà commocionat i començà a sagnar pel cap.

El maquinista i alguns veïns acudiren en el seu auxili, i entre tots el traieren del cotxe. Estava conscient, encara que atordit. La Policia Local acudí amb rapidesa i es féu càrrec de la situació. Després arribaren guàrdies civils, una ambulància del 061 i personal del Serveis Ferroviaris de Mallorca.

El tren pogué reprendre la marxa, encara que fou per poc temps. A l’altura de Lloseta s’avarià, presumiblement per la col·lisió. La víctima, mentrestant, fou evacuada fins a l’hospital de Son Dureta, on els metges el sotmeteren a diferents proves per conèixer l’abast de les seves lesions. A mitjan horabaixa encara no tenia habitació assignada i continuava a l’àrea d’urgències. Des de la Conselleria es remeté un comunicat informatiu en el qual s’insistia que la responsabilitat de l’accident havia estat del conductor del minicotxe que «intentà travessar les vies quan el ferrocarril s’apropava». La nota afegeix que «el Govern vol recordar a tots els conductors la importància de circular amb la màxima precaució, especialment als passos a nivell, i respectant estrictament els senyals».

Això no obstant, des de la Conselleria també es reconegué que aquest tipus de passos a nivell, a extingir, representen un seriós perill per a vianants i conductors, i que per tant s’està duent a terme una política d’eliminació sistemàtica d’aquests encreuaments. «L’últim any han començat diverses actuacions que suprimeixen 12 passos a nivell en les vies del tren. A Binissalem i sa Cabana ja han estat eliminats cinc», informaren des de l’Executiu. Després de l’accident d’ahir, els veïns reaccionaren indignats i exigiren solucions per a aquest pas a nivell, el segon existent en Consell. «Aquest home ha tingut molta sort, si no estaríem parlant de dues morts en un any per culpa d’un pas a nivell», exposà un dels residents.

Tags: