AAFB Informació del concurs de les unitats de metro.

Informació del concurs de les unitats de metro.

Publicat: 19 / feb / 2005  |  Actualitat ferroviària

La Conselleria d’Obres Públiques, Habitatge i transports ha informat al Consell de Govern de la licitació de les futures unitats del metro de Palma.

El passat 16 de febrer, el Consell d’Administració de Serveis Ferroviaris de Mallorca va aprovar treure el concurs d’aquestes unitats per tal d’avançar en aquest gran projecte pel transport públic. Algunes de les característiques exigides al concurs són:

Surt a licitació un subministrament de 6 unitats formades per dos cotxes- motors cadascuna.

Els plecs determinen que el nombre d’unitats que surten a licitació podrien ésser ampliades en fase de concurs.

El preu de licitació és de 15.600.000 euros.

Les empreses que vulguin participar al concurs hauran de presentar un pla concret del lliurament de totes les unitats. El lliurament de la darrera unitat s’estableix a principis de 2.007.

El concurs estableix també tots els requisits tècnics, de seguretat, qualitat i darreres tecnologies que facin de les noves unitats uns vehicles punters i altament segurs amb totes les garanties.

Les noves unitats seran electrificades.

En aquest moment el projecte del metro a Palma ja a finalitzat el seu procés d’informació pública. Tal i com ja va apuntar la Consellera d’Obres Públiques, Habitatge i Transports, Margarita Cabrer al Parlament, s’han enregistrat 66 al·legacions al projecte. Ara per ara està en fase d’estudi i informe d’aquestes al·legacions.

La primera línia de metro partirà de la Estació Intermodal de Palma (ara en execució d’obres) fins a la Universitat de les Illes Balears. El recorregut passa pel polígon de Son Castelló i Son Sardina i en total tindrà 9 aturades.

Tags: