AAFB La Conselleria d’Obres Públiques lamenta l’incident al pas a nivell de Consell ocorregut aquest matí
Font original: La Conselleria d’Obres Públiques lamenta l’incident al pas a nivell de Consell ocorregut aquest matí

La Conselleria d’Obres Públiques lamenta l’incident al pas a nivell de Consell ocorregut aquest matí

Publicat: 23 / jun / 2005  |  Actualitat ferroviària

La Conselleria d’Obres Públiques, Habitatge i Transports i Serveis Ferroviaris de Mallorca lamenten l’accident ocorregut aquest matí al pas a nivell de Consell. Afortunadament la persona implicada en l’incident no està greu.

Els fets s’han produït a les 8:05 quan un conductor, baró de 72 anys, ha intentat creuar el pas a nivell just en el moment en el que un tren en direcció Inca passava per aquest punt. El pas a nivell es troba perfectament senyalitzat, però per causes que es desconeixen el conductor no ha respectat aquestes senyals, que donen preferència de pas al tren. Així, ha intentat creuar les vies quan el ferrocarril s’apropava. En adonar-se de la presencia del vehicle, el maquinista del tren ha frenat però no ha pogut evitar topar amb la part davantera del vehicle.

L’home ha estat traslladat d’immediat en una UVI mòbil del 061 a l’hospital de Son Dureta amb traumatisme cranioencefàlic. Segons els serveis de l’hospital l’home ha ingressat conscient i no corre perill vital.

El vehicle ha quedat fora de la via pel que no ha interromput el trànsit ferroviari.

La Conselleria i SFM lamenten l’incident, que per sort no ha tingut greus conseqüències.

Així mateix, el Govern vol recordar a tots els conductors la importància de circular amb la màxima precaució, especialment als passos a nivell, i respectant estrictament les senyals.

Per altra banda, conscient del perill que suposa l’existència de passos a nivell a la línia fèrria tant per a vehicles com per a vianants, el Govern de les Illes Balears du a terme una intensa política d’eliminació sistemàtica de passos a nivell a tota la xarxa ferroviària.

De fet al darrer any s’han començat diverses actuacions que suprimeixen 12 passos nivell a les vies del tren. A més dels cinc ja eliminats a Binissalem i Sa Cabana.

Tags: