AAFB La Plataforma crida a la mobilització avui per evitar que «aturin el tren»
Font original: La Plataforma crida a la mobilització avui per evitar que «aturin el tren»

La Plataforma crida a la mobilització avui per evitar que «aturin el tren»

Publicat: 20 / nov / 2004  |  Actualitat ferroviària

J.TORRES. Palma.

La Plataforma en Defensa del Tren fins al Centre ha convocat per avui una «Marxa pel Tren» per demanar al Govern balear que durant les obres de soterrament de les vies no aturi el servei fins a la plaça d’Espanya ni tanqui l’estació de Palma. L’entitat també reclama que el carrer Jacint Verdaguer sigui un passeig i no una via d’accés motoritzat a Ciutat com preveuen Govern i Ajuntament. La protesta s’iniciarà el migdia a l’estació de Son Oliva i acabarà al Parc de les Estacions.

La Plataforma, que té el suport d’entitats socials com el GOB i de la majoria de partits polítics, reclama que no s’aturi el servei de tren a Son Fuster durant els dos anys d’obres, tal com preveu el Govern, que enllaçarà aquesta estació amb la de la plaça d’Espanya amb autocars. Segons l’associació, la mesura allargaria el temps dels trajectes més de vint minuts als 4.000 usuaris diaris.

A banda d’aquesta reivindicació, l’entitat considera «desmesurat» el projecte de soterrament aprovat per la Conselleria d’Obres Públiques, que inclou la construcció d’una estació intermodal a la plaça d’Espanya, un corredor ferroviari amb quatre vies des de Son Fuster fins al centre, una nova estació d’autocars i un nou pàrquing de cotxes, i la remodelació del parc de les Estacions cinc anys després de ser inaugurat.

Segons el portaveu de la Plataforma, Guillem Ramis, «aquest projecte no respon a cap pla de transport públic», no s’ha consensuat i «no respon a cap demanda dels usuaris del tren, ni dels ciutadans de Palma ni de Mallorca i no satisfà els propis treballadors». Per això, reclama «més sensibilitat, més consens i la redacció d’un nou projecte».

Tags: