AAFB La família del mort pel tren de Sóller acusa d’imprudència el conductor
Font original: La família del mort pel tren de Sóller acusa d’imprudència el conductor

La família del mort pel tren de Sóller acusa d’imprudència el conductor

Publicat: 1 / oct / 2004  |  Actualitat ferroviària

E.L.Palma.

La família de José Manuel Puga, un home que morí el passat novembre de 2003 arrossegat pel tren de Sóller, s’ha presentat com acusació particular contra el conductor del tren, el qual acusa d’una falta d’imprudència amb resultat de mort per la qual cosa sol·liciten una indemnització la quantia de la qual no ha estat encara fixada. Els fets tingueren lloc el passat dia 13 de novembre de 2003, quan José Manuel Puga, de 49 anys, circulava en una furgoneta Citroën Berlingo per Son Sardina en companyia d’una altra persona i es disposava a travessar un pas a nivell sense barreres.

L’home no advertí un senyal d’stop i fou atropellat pel comboi, que no va veure arribar. La màquina no anava a excessiva velocitat, encara que el xoc donà de ple en el lateral de la furgoneta ferint de mort el conductor, que quedà atrapat a l’interior, mentre que l’altre ocupant del vehicle en sortí il·lès. Al tren de Sóller viatjaven aquell dia uns deu passatgers, cap dels quals sofrí lesions. El violent incident provocà a més un atac de nervis al maquinista, que va haver de ser evacuat fins a la Mútua Balear, on rebé medicació perquè es calmàs.

L’atestat policial apuntava en principi que la responsabilitat requeia en el conductor de la furgoneta en no respectar el senyal d’stop, encara que l’acusació particular, representada pel lletrat Rafael Perera, sosté la tesi que el conductor del tren no prengué les suficients precaucions ni tingué en compte que la zona és especialment «delicada», ja que compta amb altres passos similars. L’acusació particular també sosté que el senyal d’stop no podia veure’s, en trobar-se semioculta després d’una reixeta i abundant vegetació.

El judici havia de celebrar-se ahir encara que va haver de ser suspès en no realitzar-se totes les citacions. Una vegada feta l’acusació, que representa la viuda de la víctima i els seus tres fills, es concretarà la quantia de la indemnització civil, una vegada vistes les proves practicades.

Tags: