AAFB Les obres de remodelació de l’estació del tren començarà el mes de novembre
Font original: Les obres de remodelació de l’estació del tren començarà el mes de novembre

Les obres de remodelació de l’estació del tren començarà el mes de novembre

Publicat: 5 / oct / 2004  |  Actualitat ferroviària

LLUÍS PLANAS.Pollença.
Les obres del projecte de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) per remodelar l’estació de tren d’Inca i tot el seu entorn urbà començaran el proper mes de novembre.

Paral·lelament al començament d’aquestes obres també es començaran altres dos projectes de SFM en el municipi d’Inca; la instal·lació d’un pont per a vianants sobre les vies del tren i la carretera de Lloseta a la sortida del centre urbà, que substituirà el que fou retirat fa mesos pel seu mal estat, i la construcció d’un túnel per a vianants sota les vies que unirà els camps de futbol del Constància i el Sallista.

La reordenació de l’entorn de l’estació suposarà especialment la millora de l’avinguda del Ferrocarril, la seva obertura a l’avinguda General Luque. Aquests projectes que començaran a executar-se en el termini d’un mes tenen un pressupost total d’1.812.739 euros.

Per explicar l’execució prevista de tots aquests projectes, la consellera d’Obres Públiques, Habitatge i Transports, Mabel Cabrer, es desplaçà ahir fins a Inca, acompanyada en roda de premsa pel batle Pere Rotger; el director general d’Obres Públiques i Transports, Carlos Jover; i el director gerent de SFM, Rafel Pons.

Soterrament

La reordenació de l’estació de tren d’Inca i tot el seu entorn va lligada a altres dos projectes, els de major envergadura, que segons anuncià ahir Cabrer començaran executant-se entre desembre de 2004 i gener de 2005.

Es tracta de l’eliminació del pas a nivell de Crist Rei, al costat de l’estació, amb la construcció d’un túnel soterrat per a vehicles. A més, Serveis Ferroviaris de Mallorca construirà uns aparcaments soterrats a la plaça Antoni Mateu, amb capacitat per a 187 vehicles, destinat principalment als usuaris del tren que arriben a Inca des d’altres municipis. Aquests dos projectes es troben en termini d’exposició pública i tenen un pressupost total de 5.209.947’58 euros.

Tags: