AAFB Més de 10.500 m2 de l’asfalt que hi ha a Jacint Verdaguer es cobriran d’arbrat

Més de 10.500 m2 de l’asfalt que hi ha a Jacint Verdaguer es cobriran d’arbrat

Publicat: 11 / abr / 2008  |  Actualitat ferroviària

L.M. Palma.

L’asfalt de Jacint Verdaguer se substituirà per zona verda. L’espai arbrat cobrirà com a mínim els 10.500 metres quadrats del ciment que té actualment aquest passeig. Si més no així es preveu en els requisits generals de la convocatòria del concurs d’idees per al disseny d’aquest projecte. La superfície equival a uns dos carrils de trànsit que es podrien suprimir i substituir per una estora verda (800 metres de longitud més 7,20 d’amplada, 6 dels quals serien d’asfalt i 1,2 de rajola). La superfície total del parc (des del pont del tren fins a la rotonda de Makro) abraçaria almanco 87.000 metres quadrats. Aquests s’afegirien als 2.929 de la plaça Santa Isabel, els 30.500 de Son Fortesa Nord (amb una amplada de 800 metres) i els 50.000 del parc de les Estacions. Tot això correspon a un increment de la zona verda de més de 43.320 metres quadrats.

La idea que es vol desenvolupar en aquest entorn ha estat aplaudida per les associacions de veïns de la zona i la Plataforma pel parc de les Vies: «A la ciutat de Palma hi ha una gran oportunitat per construir un veritable corredor verd, ja que després del soterrament de les vies de tren ens donarà tota una superfície idònia per construir aquest corredor», expressà la portaveu de la Plataforma, Àngels Fermoselle.

Per a la primera fase d’aquest corredor, des del pont del tren fins a la rotonda de Son Fuster, les bases especifiquen que es mantindrà un carril continu per a la circulació del transport públic en direcció al centre de la ciutat. Aquest mateix vial permetrà també l’accés al trànsit local dels residents que han d’accedir als edificis de Jacint Verdaguer i els que viuen al barri dels Hostalets. L’eliminació de carrils no impedirà que es llevin places d’aparcaments, ara distribuïts en els dos laterals de la circulació. «La meitat es distribuirien al llarg del carrer i la resta en bosses ja sigui al carrer Tomàs de Vitòria o estacions», assenyalà Fermoselle.

Tags: