AAFB Més de 200 arquitectes rebutgen l’actual projecte de les Estacions
Font original: Més de 200 arquitectes rebutgen l’actual projecte de les Estacions

Més de 200 arquitectes rebutgen l’actual projecte de les Estacions

Publicat: 21 / oct / 2004  |  Actualitat ferroviària

LL. LORENZO. Palma.
Un col·lectiu de 205 arquitectes de tot Mallorca han demanat al Govern i a l’Ajuntament de Palma que paralitzin el projecte de soterrament de les vies del tren i de les estacions d’autobusos i ferrocarrils de Palma. La fórmula que han fet servir per expressar el seu malestar i la seva preocupació ha estat un manifest públic que titulen Per una gestió responsable de les inversions públiques. El parc de les Estacions, i que va acompanyat de les signatures de cadascun dels professionals.

En el document, el col·lectiu es mostra «alarmat pel que hem pogut veure d’allò que volen fer els nostres polítics locals i autonòmics al parc de les Estacions». Així, els arquitectes adverteixen que l’execució del projecte es podria acabar convertint en «un exemple històric de mal ús dels doblers públics -desfent un parc acabat de fer- tudant-los en iniciatives desproporcionades i, en bona part, innecessàries».

El col·lectiu posa les deu vies i les cinc andanes previstes al projecte com a exemple d’elements que consideren inadequats i una tudadissa de doblers públics i recorden que decisions com aquesta «s’han d’adaptar a les necessitats reals de l’Illa». Així mateix, asseguren que «no té gens de sentit» situar l’estació actual d’autobusos davall el parc de les Estacions. Un retret seriós que fan al projecte és que «convertir el carrer de Jacint Verdaguer en una via ràpida d’entrada del trànsit fins al centre no sembla que resolgui el cosit de la trama urbana, sinó que encara agreujarà més la situació actual».

En la mateixa línia, avisen que el «nou aparcament -i la zona comercial- que es preveuen soterrats davall el parc són dos elements que provoquen un increment de la circulació rodada i hipotequen innecessàriament el tractament en superfície de l’espai públic».

Per acabar, desacrediten el Govern assegurant que «seria perfectament possible» no interrompre el servei del tren fins al centre, ja que bastaria amb «una actitud realista que consideràs el soterrament per fases de les vies».
La veu dels arquitectes s’ha afegit a la de les associacions de veïns, d’usuaris, d’ecologistes, de sindicats i partits polítics que han mostrat el seu rebuig del projecte que fan comptes executar el Govern i Cort a partir de gener. En principi, es preveu que les obres durin dos anys i que durant aquest temps se suspengui el servei del tren fins a la plaça d’Espanya.

Tags: