AAFB Més de 3.000 usuaris demanen que el tren continuï arribant a Palma
Font original: Més de 3.000 usuaris demanen que el tren continuï arribant a Palma

Més de 3.000 usuaris demanen que el tren continuï arribant a Palma

Publicat: 16 / oct / 2004  |  Actualitat ferroviària

J.TORRES.Palma.

L’Associació d’Usuaris del Tren va presentar ahir al registre de Presidència del Govern més de 3.000 signatures de ciutadans per demanar que no es paralitzi el servei ferroviari fins al centre de Palma mentre durin les obres de soterrament de les vies, que es podrien allargar dos anys. L’entitat va aprofitar per reiterar la petició d’entrevistar-se amb el president del Govern, Jaume Matas, per fer-li arribar el malestar que ha provocat en els usuaris l’execució d’aquest projecte.

El portaveu de l’Associació, Guillem Ramis, va recalcar ahir que els usuaris estan a favor de millorar el servei de ferrocarril i no volen pensar que la suspensió transitòria del servei fins al centre de Palma, anunciada pel Govern com inevitable, pretengui acabar amb el tren. Amb tot, l’entitat considera que el projecte de l’Executiu ni s’ha consensuat, ni és la millor alternativa i, per tant, «no tendrà l’èxit que espera».

«Les presses no són bones» i «un projecte de tanta magnitud necessita reposar», apuntà el portaveu, qui alertà dels «efectes col·laterals perniciosos» que comportarà per als usuaris i per als veïns l’execució del projecte previst per l’Executiu. La Conselleria d’Obres Públiques preveu iniciar el soterrament a principis d’any. Per fer les obres tallarà el servei a l’estació de Son Fuster i traslladarà els usuaris amb bus fins a la plaça d’Espanya.

Segons Ramis, la major durada del trajecte fins al centre -segons l’entitat augmentarà en uns vint minuts- provocarà que molts usuaris, un pic s’organitzin, deixin d’emprar el servei. «A ningú interessa agafar el tren si s’allarga el temps d’entrada a Palma». El representant ciutadà alertà del cost que suposarà la posada en funcionament d’un màxim de sis autobusos per tren però, al mateix temps, apuntà que la reducció d’usuaris no en farà necessaris tants.

També considerà «viable» mantenir el servei de tren per superfície mentre es fa el soterrament i posà en dubte que la creació d’un corredor subterrani amb quatre vies respongui a les necessitats reals de cara al futur.

Les signatures entregades ahir pel portaveu dels usuaris, Guillem Ramis, i pel portaveu del GOB, Miquel Àngel March, foren recollides bàsicament a l’estació de Palma en tres horabaixes. L’entitat no descarta una nova entrega de signatures i, a partir d’ara, també demanarà als ajuntaments afectats que es posicionin.

Tags: