AAFB Moure de lloc el pont de Gaspar Bennàzar pot ser una il·legalitat
Font original: Diari Balears digital

Moure de lloc el pont de Gaspar Bennàzar pot ser una il·legalitat

Publicat: 30 / oct / 2005  |  Actualitat ferroviària

La plataforma pel parc de les Vies alerta el Govern i Cort de la situació

JOAN C. PALOS. Palma.

El Govern i l’Ajuntament podrien cometre una il·legalitat urbanística si, així com està previst, traslladen el pont de Gaspar Bennàzar de la ubicació actual damunt les vies del tren (entre els carrers Francesc Sancho i Gabriel Maura) a la que es contempla en el disseny del futur Parc de les Estacions de Palma, amb un gir de 90 graus respecte a la posició que ocupa el pont ara.

L’actuació suposaria també la modificació d’alguns dels elements estructurals -es duplica l’amplada fins a 22,20 metres i se li dóna dos metres més d’alçada- L’actual normativa urbanística només permet «consolidar, conservar, restaurar o rehabilitar» un bé catalogat i, en cap cas, n’autoritza l’esbucament i trasllat.

La plataforma del parc de les Vies presentà ahir la seva proposta per a la protecció del pont del tren, a més d’un informe sobre la normativa que el protegeix. La portaveu del col·lectiu, Àngels Fermoselle, va estar acompanyada per l’autor del treball, Enric Gonzàlez, i la néta de l’arquitecte autor del pont, Maribel Bennàzar.

L’emblemàtic pont es troba registrat en eCatàleg de protecció d’edificis i elements d’interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic de Palma amb la categoria de protecció estructural B. La raó que aporta la plataforma per a la seva conservació és que, atès el grau de protecció, «no es permet la demolició encara que sigui per a la reconstrucció de l’element aequitectònic».

Tags: