JPEG - 22.8 kB

Nou servei d’informació i coordinació de tren i d’autobús a Mallorca

Publicat: 19 / feb / 2005  |  Actualitat ferroviària

El Govern de les Illes Balears s’ha marcat l’objectiu de potenciar al màxim l’ús del transport públic a la nostra Comunitat. Tot això, emmarcat dins un context de serveis que compleixin amb els requisits de qualitat, seguritat, puntualitat i tenir la millor oferta per cobrir i augmentar la seva demanda.

Així, dins aquests paràmetres la informació per als usuaris damunt els diferents tipus de transport públic, els seus horaris, les seves possibles combinacions, etc. es tornen clau per oferir aquesta qualitat de servei de tal manera que fidelitzi a l’usuari.
Per aconseguir això, la Conselleria d’Obres Públiques, Habitatge i Transports ha creat un nou servei d’informació i coordinació de tren i d’autobús a Mallorca.

971 17 77 77

El servei de telèfon del TIB es millora de manera molt important ja que passa a esser gestionat des d’un call center exclusiu per informació de transports situat a la Estació d’autobusos de Palma.

Els horaris d’atenció de cridades s’amplien:
Des de les 5:30 hores fins a les 23:30 hores.

El servei d’informació funicona des d’avui els 365 dies a l’any.

A més de la informació dels horaris dels autobusos, també es gestiona la dels trens.

Mitjançant el sistema informàtic creat per al servei, s’ofereix informació en temps real. Els operaris coneixen exactament en quin punt de la línia es troben els trens, mitjançant un sistema informàtic avançat. Això les permetrà coordinar de manera adequada el servei ferroviari amb el serveis d’autobús. Per això el punt d’informació comptarà al llarg de tota la jornada amb un coordinador de la connexió de tren- bus i una persona responsable del servei.

El personal estarà format per atendre des de consultes dels horaris, suggeriments, queixes, tarifes, petició de combinacions entre trens i autobusos, de tal manera que es potencia la intermodalitat.

El servei d’informació també és presencial per a que els usuaris puguin dirigir-se en persona al personal a l’Estació d’Autobusos de Palma

El personal del Call Center està en constant formació per donar el millor servei a l’usuari del transport públic.

Tags: