AAFB Nous despreniments a la línia ferroviària a l’alçada de Petra
Font original: Nous despreniments a la línia ferroviària a l’alçada de Petra

Nous despreniments a la línia ferroviària a l’alçada de Petra

Publicat: 14 / nov / 2004  |  Actualitat ferroviària

J.M.SASTRE. Petra.

Les fortes pluges que caigueren durant la jornada del divendres provocaren despreniments de terra a la línia del tren Palma-Manacor a l’alçada de Petra. En dos punts de la línia ferroviària al seu pas per aquest municipi es varen desprendre dos blocs de terra que no arribaren a les vies gràcies als murs de contenció construïts en el projecte de revisió de la línia que executà la Conselleria d’Obres Públiques del Govern després de l’accident del ferrocarril, també a Petra i que va mantenir la línia tancada durant mesos.

La bona resposta d’aquests murs de contenció propicià que la línia continuàs amb el seu funcionament habitual i no s’enregistraren retards per aquests despreniments. La terra caiguda i acumulada rere el mur de contenció va ser retirada a primera hora del matí pels operaris de l’empresa contractada per Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) que s’encarrega de vetllar per la seguretat de la línia ferroviària.

Fonts autoritzades de la Conselleria d’Obres Públiques explicaren que aquests despreniments no són com els que provocaren el descarrilament del tren, perquè en aquella ocasió, el talús que va caure sobre la via era de la mateixa estructura de la línia. «Aquí hi ha hagut un moviment de terra provocat per la pluja», apuntaren. En qualsevol cas, les mateixes fonts informaren que la seguretat del tren està garantida arran del protocol de seguretat signat per SFM. L’empresa de seguretat fa un seguiment diari de l’estat de la via.

Tags: