AAFB Onze entitats exigeixen que el tren arribi al centre durant les obres
Font original: Onze entitats exigeixen que el tren arribi al centre durant les obres

Onze entitats exigeixen que el tren arribi al centre durant les obres

Publicat: 9 / oct / 2004  |  Actualitat ferroviària

LL.LORENZO. Palma.

Onze entitats de primera línia s’han reunit per impulsar una campanya a favor que els trens de Serveis Ferroviaris de Mallorca continuïn arribant fins a la Plaça d’Espanya, durant les obres del soterrament i per defensar que la zona actual de les vies sigui ocupada per un parc. En l’actualitat, l’Ajuntament preveu obrir al trànsit rodat quatre carrils que podrien estar connectats amb la Via Cintura.

Els portaveus de la campanya, llençada oficialment ahir, són Miquel Àngel March, portaveu del GOB, i Guillem Ramis, president de l’Associació d’Usuaris del Tren. March va explicar que «es tracta d’una campanya unitària que impulsam diverses entitats veïnals, ecologistes, geogràfiques i sectorials amb dos objectius clars. D’una banda, que el tren arribi fins el centre de la Ciutat i de l’altra evitar que es construeixi sobre les vies una zona de quatre carrils».

March va assegurar que fer que el tren tengui el seu quilòmetre zero al polígon de Son Fuster serà «un cop mortal al ferrocarril i un menyspreu pels usuaris». El portaveu del GOB es mostra convençut que «hi ha alternatives viables». March va anunciar que entre les iniciatives que es planteja la plataforma «no descartam les legals», per defectes de forma a l’hora de fer el soterrament, ja que la societat civil no ha estat consultada. Per la seva part, Ramis va anunciar que «hem demanat una entrevista a Jaume Matas» i que seguiran conscienciant el ciutadà.

Tags: