AAFB Proves de la primera unitat de metro
Font original: Proves de la primera unitat de metro

Proves de la primera unitat de metro

Publicat: 20 / feb / 2007  |  Actualitat ferroviària

Avui s’han iniciat les proves de tracció de la primera unitat de metro de la línia Palma-UIB. Les proves han consistit en 6 trajectes entre l’estació de la UIB i l’estació de Son Sardina (3 d’anada i 3 de tornada). Les proves s’han realitzat a la fase tres de la línia del metro ja que aquest tram és el que ja es troba totalment electrificat, amb tota catenària instal·lada. La fase tres del metro compta amb un tram en superfície (des de l’estació de Son Sardina fins a la carretera de la UIB) amb catenària flexible, i un tram de túnel (arribada a la UIB) amb catenària rígida. Un punt singular és el viaducte que creua la carretera i el ferrocarril de Sóller.

La setmana passada ja es varen realitzar proves de via amb un tren diesel i les proves d’avui, han permès comprovar la tracció del tren elèctric i el funcionament de la catenària. El primer trajecte s’ha realitzat a 3 km/h, el segon a 10 km/h, el tercer a 15km/h, el quart i cinquè a 20 km/h i el darrer a 40km/h.

Els propers dies es realitzaran proves de frenat i velocitat amb aquesta mateixa unitat de metro i una vegada que s’hagin realitzat tots els ajusts s’iniciaren les proves amb la resta d’unitats. Actualment han arribat a Palma 4 de les 6 unitats que s’incorporaran a la línia de metro Palma-UIB i que han tingut un cost de 14.501.160 euros. Es traca de 6 unitats dobles (amb motor davant i darrere) amb una capacitat màxima de 380 persones cadascuna (310 dretes, 68 segudes i 2 cadires de rodes).

Tags: