AAFB «Si el PP vol realment soterrar el tren, que ho inclogui al Pla de transports»
Font original: «Si el PP vol realment soterrar el tren, que ho inclogui al Pla de transports»

«Si el PP vol realment soterrar el tren, que ho inclogui al Pla de transports»

Publicat: 10 / jun / 2005  |  Actualitat ferroviària

LLUÍS PLANAS. Inca.
El grup parlamentari socialista ha presentat una proposició no de llei a la Cambra per instar el Govern a incloure en el Pla director sectorial de transports el soterrament de les vies del tren al seu pas per la ciutat d’Inca.

La portaveu del PSIB-PSOE en el Parlament, Francina Armengol, explicà ahir a Inca que el seu grup presenta aquesta proposta «després de les falsedats que ha dit sobre aquest assumpte el PP, i concretament el batle d’Inca, Pere Rotger». «Com pot ser que el PP digui que està a favor d’aquest projecte si no l’ha inclòs en el Pla de transports, on es recullen les prioritats del Govern en aquesta matèria?», es demanà Armengol.

En aquest sentit, la portaveu del PSIB-PSOE explicà que a la reunió prevista el proper dilluns amb el PP per tractar els projectes ferroviaris que poden obtenir finançament del Ministeri de Foment, «es farà en base al Pla de transports, perquè és el document aprovat que marca les prioritats», per la qual cosa es tornà a demanar «com volen aconseguir finançament de Madrid per al soterrament a Inca si no ho consideren una prioritat».

Armengol també recordà que el transport ferroviari «és una competència exclusiva del Govern, que té l’obligació de treure endavant els projectes encara que no comptin amb finançament de Madrid a través d’un conveni». «Una mostra que ni el Govern ni Rotger volen el soterrament a Inca és que el projecte de Palma, molt més costós, ho assumirà íntegrament el Govern», digué, «en canvi, a Inca han decidit fer un projecte insuficient i amb improvisació».

Armengol estava acompanyada a la roda de premsa d’ahir pel portaveu del PSOE a Inca, Xavier Ramis, qui va mantenir que el PP, a pesar de dos acords unànimes del ple de l’Ajuntament, no ha donat suport mai realment al projecte de soterrament de les vies, «portant a terme en canvi la supressió del pas a nivell, amb unes obres que demanam que es paralitzin pels problemes actuals i perquè no resoldran els del trànsit en el futur».

Tags: