AAFB Socialistes de la Part Forana reclamen que el tren arribi a Palma durant l’obra
Font original: Socialistes de la Part Forana reclamen que el tren arribi a Palma durant l’obra

Socialistes de la Part Forana reclamen que el tren arribi a Palma durant l’obra

Publicat: 24 / oct / 2004  |  Actualitat ferroviària

CARME MORENO. Comarca.
Els representants socialistes dels municipis afectats per les obres de soterrament de l’estació tren de Palma es reuniren ahir dematí a Inca amb els diputats Francesc Antich, i Francina Armengol i la representant del PSOE al Consell, Aina Rado, per exigir a la Conselleria d’Obres Públiques del Govern que el servei de tren arribi fins al quilòmetre zero mentre durin les obres de soterrament de la via ferroviària.

Durant l’encontre els polítics socialistes analitzaren les repercussions negatives que provocarà als usuaris el retard de més de vint minuts quan hagin de baixar del tren a l’estació de son Fuster i hagin d’agafar un autobús que els conduirà fins al centre de Palma.

Així, Rado comentà que al contrari del criteri de la conselleria alguns estudis de tècnics assenyalen que el tren podrà arribar fins al quilòmetre zero aplicant un seguit de solucions alternatives: «Una possibilitat és fer primer un costat de la via i deixar l’altre per a què el tren pugui funcionar». I afegí que «també amb una màquina tuneladora es poden anar perforant els terrenys fent un túnel, que no interferirà el servei. Ells (per a la conselleria) diuen que hauria de ser una màquina immensa i pujaria molt el cost del projecte, però la nostra solució és fer dos túnels emprant una màquina més petita. Creim que el benefici que donaria compensaria l’augment de cost».

Una altra de les solucions que es posà damunt la taula és que es faci una via provisional mentre es duguin a terme les obres. Durant l’encontre posaren de manifest que no es necessària la construcció de quatre vies: «Quatre vies permetran que surti de Palma un tren cada tres minuts. Hem mantingut contactes amb diferents associacions d’usuaris del tren i exposen quina gent es traslladarà cada tres minuts? Un tren cada quart o cada mitja hora seria fantàstic. És una qüestió que no sabem per què s’està sobredimensionant. Per molt que augmenti la població no hi ha gent suficient per a què surti un tren cada tres minuts de Palma», indicà Rado.

Tags: