JPEG - 13.4 kB
Font original: http://www.sollernet.com/veudesolle...

Tres persones contusionades en el xoc frontal de dos combois a l’interior del túnel del Pujol d’en Banya

Publicat: 3 / jul / 2005  |  Actualitat ferroviària

EL TREN ESPECIAL QUE ES DIRIGIA A PALMA AMB 330 PERSONES VA TOPAR AMB EL QUE NO S’HAVIA ATURAT AL CREUER, AMB 200 PASSATGERS

G.M.
Eren les 16’15 hores de divendres passat quan els 530 passatgers que viatjaven en dos dels combois del Ferrocarril de Sóller estirats pels automotors 3 i 4 varen quedar sobtadament aturats a l’interior d’un dels túnels del Pujol d’en Banya per causa d’una topada frontal.
La direcció de la companyia ha informat que el servei ordinari que havia sortit de Palma a les 15’20 hores amb 200 persones no va fer la corresponent parada al Mirador del Pujol d’en Banya per tal de creuar-se amb el que pujava en sentit contrari.
Aleshores, el comboi número 4 va prosseguir la davallada cap a Sóller i en el següent túnel va xocar frontalment contra l’automotor número 3, que arrossegava en els seus vagons 330 passatgers d’un tren turístic.
Els conductors dels dos automotors advertiren de la presència de l’altre segons abans de la topada, pogueren accionar el fre de seguretat i abandonaren la cabina de comandament, refugiant-se a la part de darrere.
La topada causà contusions lleus a les cames a tres turistes catalanes: Maria C.G., de 57 anys, Roser V.M., de 55, i Dolors R.A., de 58.

L’evaquació dels passatgers

El comboi que havia sortit de Sóller i que es trobava mig dins en el túnel va poder ser evaquat en uns minuts per un automotor que sortí de l’estació de Sóller. Mitja hora després de la topada, els passatgers eren al baixador de Can Tambora i prosseguien el seu camí en autocar cap a Palma.
En canvi, els 200 passatgers del tren que venia de Palma varen quedar aïllats dins el túnel i hagueren de sortir a peu cap al Mirador del Pujol d’en Banya.
La major part d’aquest passatge baixà pel seu propi peu cap a Sóller, pel camí que dóna a Can Tambora. Al Mirador hi quedaren unes setanta persones, entre elles les tres contusionades, els seus acompanyants, alguns nins, ancians i una dona embarassada.

Personal del Centre de Salut de Sóller accedí al Mirador pel camí del Pujol d’en Banya i recorrent un bocí a peu per la via i travessant un túnel. Policia Local i Guàrdia Civil també va ascendir fins al lloc dels fets, així com serveis del 061, personal del Ferrocarril i el regidor de Governació, Josep L. Casasnovas.

Dues hores després de l’accident, un vehicle tot terreny dels Bombers va aconseguir arribar al Mirador per la via, des del camí del Pujol, per tal d’evaquar les persones lesionades i conduir-les a la clínica Juaneda, de Palma. La resta del passatge va ser conduït a peu fins a l’esmentat camí i, d’allà, cap al seu lloc de destinació amb d’altres vehicles.

Tags: