AAFB Un estudi de l’SFM calcula en 48 milions el cost de soterrar les vies
Font original: Un estudi de l’SFM calcula en 48 milions el cost de soterrar les vies

Un estudi de l’SFM calcula en 48 milions el cost de soterrar les vies

Publicat: 15 / jun / 2005  |  Actualitat ferroviària

LLUÍS PLANAS. Inca.
Un estudi realitzat per Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) sobre el soterrament de les vies del tren al seu pas pel centre urbà d’Inca calcula que el pressupost per portar a terme aquest projecte arribaria als 48 milions d’euros.

El projecte ha estat finalment inclòs pel Govern en el Pla director sectorial de Transports i d’aquesta forma entrà en el darrer moment a l’acord que arribaren el passat dilluns el Govern i el PSIB-PSOE per sol·licitar finançament al Ministeri de Foment per a la realització de projectes ferroviaris per un valor total de 1.225 milions d’euros.

El soterrament de les vies del tren al seu pas pel centre urbà d’Inca afectaria uns dos quilòmetres i mig de la línia ferroviària i permetria la creació d’una gran zona verda i l’eliminació de la barrera física que suposa actualment entre la ciutat i la barriada de Crist Rei, que ha experimentat un fort creixement urbanístic en els darrers anys. L’estació de tren quedaria soterrada i l’actual en superfície es remodelaria per acollir la terminal d’autobusos.

Per altra banda, la reunió informativa que el batle Pere Rotger va mantenir dilluns passat amb els veïns de Crist Rei sobre el desenvolupament de les obres actuals del soterrament del pas a nivell, va servir per comprovar que segueixen existint moltes queixes per la manca de seguretat i alternatives que, segons molts dels veïns presents, s’estan executant. El batle, Pere Rotger, que va rebre fortes crítiques durant la reunió, explicà que el proper dissabte s’obrirà un pas a nivell provisional, que en principi no estava previst, que alleugerirà la situació de caos circulatori que viu ara bona part de la ciutat.

Davant la demanda de molts veïns d’aturar les obres, Rotger defensà que el soterrament del pas a nivell serà «històric» per a la ciutat i la barriada, i que és compatible amb un possible soterrament de les vies, «que pot ser que no es faci, o que sigui d’aquí a deu o quinze anys».

Tags: