AAFB Veïns des Capitol es queixen de les obres de soterrament del tren
Font original: Veïns des Capitol es queixen de les obres de soterrament del tren

Veïns des Capitol es queixen de les obres de soterrament del tren

Publicat: 25 / jul / 2005  |  Actualitat ferroviària

JAUME AGUILÓ. Palma.
Els veïns del barri des Capitol ja no aguanten més les obres que estan patint, i és que des de fa mesos el carrer Eusebi Estada es troba en plena remodelació i molt afectat per les obres que s’executen per soterrar les vies del tren d’Inca. Aquest és només un dels projectes que més perjudicaran aquesta zona de Palma, que també es veurà alterada per la construcció de tres carrils a Jacint Verdaguer que ocuparan les antigues vies i que canviaran la fesomia del lloc.

Segons el vicepresident de l’associació Es Capitol, Xavier Masó, el problema principal és que el renou és insuportable i, a més, els treballs estan en marxa diàriament des de les sis del matí fins a les nou del vespre. «De vegades fins i tot arriben a les nou i mitja o a les deu; és un horari extensiu que no ens deixa dormir», diu.

Masó rep cada dia les queixes de les persones que habiten al barri i troba que aquesta manera de fer feina és abusiva, «perquè hi ha gent que té un bon estat de salut, però d’altres, com la gent gran, necessita descansar i no ho pot fer de cap manera».

Dins es Capitol podem trobar dos monuments que donen al barri una identificació personal: un és la plaça de l’Obelisc, que de moment queda al marge de les obres, i l’altre és l’anomenat pont del Tren, que sí «que patirà». Segons explicà, es desplaçarà 90 graus perquè es pugui modificar el trajecte dels carrers pròxims. Si es fes aquesta modificació, el pont, que actualment passa per damunt les vies del tren, hauria de permetre que per davall hi passin quatre carrils d’automòbils, «fet que físicament és impossible», precisà. Els veïns estan preocupats perquè es tracta d’un monument catalogat. Divendres presentaren a Cort 11.000 firmes que s’han recollit entre els habitants de la zona a favor d’aturar un projecte que troben «monstruós». Catalina Cirer, tanmateix, ja ha dit que el cas està tancat i el projecte de Jacint Verdaguer és definitiu.

Tags: