AAFB Acord en els serveis mínims, un 75% d’autobusos i 4 trens
Font original: IB3 Noticies

Acord en els serveis mínims, un 75% d’autobusos i 4 trens

Publicat: 23 / sep / 2010  |  Actualitat ferroviària

El dia 29 de setembre, jornada de vaga general, a Balears circularà el 75 per cent dels autobusos de transport regular, un tren Palma-Manacor amb quatre freqüències i enllaços a Sa Pobla i una línia de metro d’acord amb els serveis mínims acordats i signats avui per sindicats i Govern.

La negociació que es perllongava des del passat divendres i que ahir es va allargar fins a la una de la matinada d’avui ha donat lloc a un redactat que ha deixat “contents” als sindicats, segons ha declarat a EFE el responsable d’Acció Sindical d’UGT , Manuel Pelarda, que s’ha mostrat confiat que la vaga serà tot un èxit.

“Ha costat però al final es respecten els drets dels treballadors (…) això demostra que quan hi ha voluntat política les coses es poden arreglar i es pot arribar a acords”, ha recalcat Pelarda, que ha lamentat que el Govern central no hagués arribat a on ha arribat si hagués tingut més voluntat.

La Generalitat, per la seva banda, ha subratllat que l’acord assolit és satisfactori per ambdues parts, ja que concilia els drets dels treballadors i els dels ciutadans a rebre els serveis essencials. En aquest sentit, ha agraït als sindicats el seu comportament “exemplar” i la seva responsabilitat.

Els últims serrells d’aquest acord s’han tancat aquesta tarda i s’ha consensuat que, en matèria de transport regular per carretera, circulin 15 línies menys d’autobús que un dia normal, amb dues freqüències en les línies que habitualment tenen menys de sis i amb tres a les que tenen més, ha detallat Pelarda.

En el cas del servei discrecional de trasllat de turistes de l’aeroport i el port a les zones hoteleres, els serveis mínims signats assenyalen que haurà d’haver 20 autocars degudament identificats que es distribuiran en vuit zones de Mallorca.

El tren es queda amb una línia (Palma-Manacor) i quatre freqüències d’anada i tornada, que enllaçaran a S’Enllaç cap Sa Pobla, també amb quatre connexions d’anada i tornada; igual que el metro, que serà una línia amb quatre freqüències d’anada i tornada en tot el dia.

En matèria de sanitat, hi haurà com a mínim la mateixa plantilla en els centres que un diumenge, excepte en l’àrea de diàlisi on s’ha acordat que hi hagi més personal, el que s’estipula per festius.

Els informatius de la radiotelevisió autonòmica seran els habituals però amb una durada de 15 minuts i el partit de la Lliga de Campions, en el cas que es retransmeti, es farà sense comentaris

Tags:  IB3