AAFB Alternativa al Tren denuncia l’impacte ambiental de les obres
Font original: IB3 Noticies

Alternativa al Tren denuncia l’impacte ambiental de les obres

Publicat: 27 / sep / 2010  |  Actualitat ferroviària

L’Associació Alternativa al Tren denuncia en un comunicat emès avui que les obres de construcció de la via de tren que unirà Manacor amb Artà, fins i tot cala Ratjada, estan destruint el paisatge de la zona i la vegetació.

La plataforma demana que no es deixi de donar informació sobre el desenvolupament de la construcció d’aquesta infraestructura a la qual s’oposen.

“Estan destruint el camp, la naturalesa i la vegetació”, denuncien des de l’associació que ha creat un bloc a internet en què han penjat tota una sèrie de fotografies en què mostren com han anat evolucionant les obres a la zona.

Tots aquells que vulguin visitar les imatges i comprovar en quin estat es troben les obres podran fer-ho per internet (http://picasaweb.google.es/alternativaaltren).

L’associació defensa la necessitat de buscar una alternativa “més sostenible” al tren a través d’”vies verdes” i una xarxa d’autobusos. Consideren a més que aquesta línia és “el tren amb menys demanda de Mallorca”.

Des de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, els càlculs que han realitzat és que la nova línia fins a Cala Rajada (Capdepera), que es posarà en marxa durant la pròxima legislatura, donarà servei a un milió d’usuaris a l’any.

El primer any de funcionament s’arribaria als 574.000 viatgers, una xifra pròxima als 600.000 que actualment fan servir la línia Manacor-Inca.

Tags:  IB3