AAFB Antich supervisa a Irún els nous trens de la xarxa ferroviària
Font original: IB3 Noticies

Antich supervisa a Irún els nous trens de la xarxa ferroviària

Publicat: 21 / oct / 2010  |  Actualitat ferroviària

El president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, ha viatjat al País Basc per visitar les empreses on s’estan fabricant les noves unitats elèctriques de tren que a curt termini han de substituir a les actuals unitats diesel, i que han estat adjudicades a CAF, Construcciones Auxiliares de Ferrocarriles, SA. Està previst que el primer convoy arribi a Mallorca el proper mes de desembre.

El president Antich, que ha estat acompanyat pel conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, i el director gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, Jaume Jaume, ha pogut comprovar
de primera mà el desenvolupament de la fabricació dels 13 trens elèctrics a la factoria de CAF. La seva adquisició ha tengut un cost de 75.800.000 euros, finançat al complet per l’Estat mitjançant el conveni de col•laboració en matèria ferroviària signat enguany.
Durant la visita la delegació balear ha pogut seguir les diferents fases de què consta la fabricació d’un tren i han tengut accés a la primera unitat formada per tres cotxes pràcticament acabada i a punt per iniciar les proves de via. El president i el conseller han visitat els interiors d’aquest tren.

Després s’ha desplaçat al municipi de Beasain, on hi ha la seu principal de Construcciones Auxiliares de Ferrocarriles SA, per visitar entre d’altres els departaments d’enginyeria.
La comitiva balear, també ha visitat les instal•lacions de Lander, Simulations & Training Solutions SA, amb seu a Donostia, encarregat de subministrar els simuladors de conducció ferroviària per als Serveis Ferroviaris de Mallorca. L’adquisició d’aquests simuladors està emmarcada dins un procés de modernització de SFM, i dirigida a la formació de nous maquinistes i, sobretot, a la formació permanent del personal dels serveis ferroviaris.

El president ha vist la situació actual del projecte, el cost del qual és d’1.046.320 euros. Un 60% del mateix ha està finançat per Fons Europeus.

Tags:  IB3