JPEG - 13.3 KB
Font original: Diari de Balears

Antich torna de Madrid amb 138 milions més

Publicat: 11 / feb / 2010  |  Actualitat ferroviària

El president Francesc Antich tancà convenis ahir a Madrid per valor de 138 milions d’euros, 105 dels quals provenen dels 200 milions d’inversions estatutàries que el Govern de l’Estat ha de tornar enguany a les Balears. Els altres 33, en canvi, són de partides directes pactades amb el Ministeri de Medi Ambient. Antich passà un dia mogut amb reunions amb representants de Medi Ambient; amb el secretari de Planificació i Infraestructures de Foment, Víctor Morlán, i, finalment, amb la vicepresidenta del Govern central, María Teresa Fernández de la Vega. Després d’això el cap de govern digué que les trobades havien estat "molt fructíferes" i que havia dit a De la Vega que calia accelerar les inversions que s’han de desplegar a les Illes Balears.

Respecte dels doblers que Antich acordà ahir, els que corresponen a les inversions estatutàries seran 30 milions per a la reforma del port de Ciutadella i 75 milions per al tren. Aquests darrers es destinaran, sobretot, a la línia entre Manacor i Artà, a l’electrificació de la xarxa i a la compra de maquinària nova. Pel que fa als 33 milions d’euros pactats amb el Ministeri de Medi Ambient, 27 seran per millorar les depuradores i els altres sis per a la neteja i l’adequació de torrents.

El president va destacar que eren unes partides molt importants que suposarien el manteniment i la creació de nous llocs de feina. De fet, amb els 1.061 milions d’euros que s’han d’invertir enguany a les Illes Balears, l’Executiu preveu que es mantindran 35.000 places laborals. Quant a la resta d’inversions estatutàries que queden pendents de tancar, Antich digué que serien, sobretot, per reforçar el turisme i per a projectes d’investigació, desenvolupament i innovació. També admeté que en la reunió amb Foment no havien parlat de la gestió de l’aeroport.