AAFB Arriba a Mallorca la primera unitat del nou tren elèctric
Font original: IBdigital

Arriba a Mallorca la primera unitat del nou tren elèctric

Publicat: 5 / dic / 2010  |  Actualitat ferroviària

La primera unitat del nou tren elèctric (composta per motor-remolc-motor) ha arribat aquest matí a Mallorca i, una vegada al moll vell de Palma, ha estat traslladada als tallers de Son Rutllan, on ha estat dipositada a la platja de vies i posteriorment serà traslladada a l’estació intermodal de Palma.

A partir d’ara, tal com ha informat la Conselleria de Medi ambient i Mobilitat en un comunicat, el tren funcionarà en període de proves en la línia de metro de Palma, a fi que els conductors de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) s’adaptin a aquest nou tren i poder dur a terme les proves necessàries.

Una vegada finalitzin les obres d’electrificació, aquestes unitats M-RM-M prestaran el servei en la línia Palma-Inca. A més, són compatibles amb la línia del metro, la qual cosa permetrà que siguin usats segons les necessitats en la línia metropolitana. Es tracta d’unitats compostes per tres cotxes amb motor, la qual cosa millora la velocitat, i en concret augmenta la velocitat de l’acceleració i desacceleració dels trens, a més de fer que es redueixi el temps del trajecte.

Cal recordar que en total s’han adquirit 13 noves unitats de tren elèctric (cinc de tres cotxes i vuit de quatre cotxes), amb una inversió aproximada de 75,4 milions d’euros.

Tags:  IBdigital