AAFB Balears rebrà 138 milions d’euros
Font original: IB3 Noticies

Balears rebrà 138 milions d’euros

Publicat: 11 / feb / 2010  |  Actualitat ferroviària

El president balear, Francesc Antich, ha anunciat avui que la Comunitat Autònoma de les Illes Balears rebrà 138 milions d’euros del Govern, dels quals 105 aniran destinats a millorar infraestructures com el Port de Ciutadella o el tren, i 27 milions seran pel desenvolupament de polítiques hidràuliques.

En roda de premsa al Palau de la Moncloa, després de mantenir una reunió amb la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, Antich ha destacat que està mantenint una sèrie de reunions a Madrid amb la finalitat d’agilitzar les inversions de l’Estat que s’han de portar a terme a les Balears.

Després de comentar que les trobades als ministeris de Medi Ambient i Foment “han estat molt fructíferes”, Antich ha explicat que ha “tancat un acord” de 138 milions, que es divideix per una part en inversions estatutàries i, per una altra, en inversions directes de l’Estat que es realitzaran a les Balears.

Ha explicat que les inversions no estatutàries corresponen al Ministeri de Medi Ambient i són 27 milions d’euros per polítiques hidràuliques que es començaran a desenvolupar a partir d’enguany.

“Són fruit – ha afegit – d’un protocol marc” amb l’Estat i van dirigides a depuradores i projectes de depuració. A més, sis milions aniran destinats a torrents “.

Respecte a les inversions estatutàries amb Foment, Antich ha explicat que ha tancat un acord de 105 milions d’euros, dels quals 75 aniran destinats a la realització de “forma ràpida” del tren Manacor-Artà, a l’electrificació de la línia i a la compra de maquinària nova, mentre que 30 més es dedicaran al Port de Ciudadella.

Tags:  Altres