AAFB Bauzá demana el suport a la UE per al Corredor Mediterrani
Font original: IB3

Bauzá demana el suport a la UE per al Corredor Mediterrani

Publicat: 22 / sep / 2011  |  Actualitat ferroviària

Els presidents de les Balears, José Ramón Bauzá; Catalunya, Artur Mas; la Comunitat Valenciana, Alberto Fabra; i Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, van demanar suport per desenvolupar el Corredor Ferroviari Mediterráneo i millorar la connexió de la península amb Europa.

Els presidents autonòmics van participar a Brussel·les en una conferència organitzada per la plataforma Ferrmed davant la proximitat de la decisió de la Comissió Europea (CE), el 19 d’octubre, sobre la composició de la Xarxa Ferroviària Central.

José Ramón Bauzá va explicar que per a les Balears també és molt important que Brussel·les recolzi aquest projecte perquè és essencial per connectar els ports amb els nuclis urbans, cosa que permetrà potenciar la competitivitat de l’economia espanyola i fomentar l’ocupació a les àrees pròximes als ports.

“Aquesta infraestructura és una part crucial del nostre futur, sense ella anirem malament o pitjor”, va assenyalar en roda de premsa el president català, que va recalcar que es tracta d’un projecte defensat per un gran consens de territoris i també de partits polítics, “una cosa bastant poc freqüent”, va postil·lar.

Mas va explicar que el corredor és “clau” per a Espanya perquè acull el 50% de l’economia del país, el 50% de la població i el 60% del trànsit de mercaderies europeu, però va destacar que també és important per a la UE perquè suposa la connexió de la UE amb l’Àfrica.

Valcárcel va coincidir amb Mas a subratllar el caràcter europeu del projecte i va dir que la seva defensa del corredor pretén “fer fort a Europa i fer-nos forts a Europa”.

L’Executiu de la UE ja va assenyalar el juny passat el Corredor Mediterráneo com a projecte prioritari que hauria de fer-se amb fons europeus, però va plantejar un traçat des de València que excloïa les regions del sud de España.

El president murcià va confiar en el fet que el projecte espanyol sigui un dels trams elegits per Brussel·les i va dir que, encara que ja hi ha un consens per estendre aquest corredor fins a Andalusia, està per veure si s’aconsegueix que arribi fins a Cartagena.

En nom del País Valencià, Fabra va fer èmfasi en la millora per a la competitivitat europea que suposaria el desenvolupament del Corredor Mediterrani en un moment en què la Unió Europea “necessita infraestructures més competitives”.

“La connexió nord-sud fa que Europa tingui més oportunitats i mercats amb què comerciar”, va sostenir en la seva intervenció.

Per la Junta d’Andalusia, Sergio Moreno, va recalcar la rellevància “geoestratègica” que el corredor té per a la seva comunitat, ja que es situa al “sud del sud” d’Europa i va animar la defensa d’aquest projecte no es converteixi en una lluita entre ciutats o comunitats.

Tags:  IB3