AAFB Blanco signa 37,5 milions i en compromet 50 més
Font original: Diari de Balears

Blanco signa 37,5 milions i en compromet 50 més

Publicat: 30 / dic / 2010  |  Actualitat ferroviària

El Ministeri de Foment i el Govern de les Illes Balears varen signar ahir un conveni de col·laboració per destinar 37,5 milions d’euros a la millora de la xarxa ferroviària de Mallorca, el port de Ciutadella i a drenar les autopistes d’Eivissa.

Es tracta de prop de la meitat dels 87,5 milions d’euros que Foment ha d’invertir a les Illes Balears abans que s’acabi el 2011.

L’acord el van signar a Madrid el president balear, Francesc Antich, i el ministre espanyol de Foment, José Blanco.

En concret, d’aquest primer conveni, es destinaran 23 milions als ferrocarrils, en actuacions com l’electrificació de la xarxa; 14 milions a remodelar el port de Ciutadella; i mig milió per al drenatge de les autopistes d’Eivissa. En total, dels 87,5 milions, 55 han de ser per al tren de Mallorca, 30 per al port de Ciutadella i 2,5 per a les autopistes d’Eivissa.

Un ministeri sensible

Amb motiu de la signatura del conveni, el president es va mostrar satisfet per la "sensibilitat" del Ministeri quant a les Illes Balears. També va destacar que darrerament les Balears han tancat inversions estatals per valor de 100 milions d’euros: 54, en turisme; 7,5, en innovació; i aquests darrers 37,5 milions, per a les infrastructures. A més, recordà que l’Executiu estatal ha passat de 196 milions d’euros invertits a Balears cada any de mitjana, a 400.

D’altra banda, el ministre de Foment va dir que el conveni és "un pas més" en el compliment dels compromisos d’inversió adquirits amb els illencs i les institucions de Balears, d’acord amb l’Estatut. A més, Blanco va afegir que és un exemple de col·laboració entre administracions perquè inclou les propostes d’inversió fetes des de les Illes. També va recordar que avui s’aprova un afegitó al conveni de ferrocarrils que s’havia aprovat el 2008. Això, va explicar, demostra la voluntat "clara i decidida" de col·laboració del Govern espanyol amb el Govern de les Illes Balears.

A més, el president Antich va insistir, després de signar el conveni, que els governs de les Balears i les Canàries s’han de poder reunir amb Foment per estudiar la possibilitat d’establir un "model de gestió singular" per als aeroports de tots dos arxipèlags. També va admetre que havia comentat la qüestió amb el ministre Blanco durant la reunió.