AAFB Can Prunera celebra els 100 anys del tren de Sóller
Font original: Diari de Balears

Can Prunera celebra els 100 anys del tren de Sóller

Publicat: 10 / mar / 2012  |  Actualitat ferroviària

Can Prunera inaugurà ahir Tren de Sóller (1912- 2012). 100 anys de trajecte, l’exposició que commemora el centenari del ferrocarril de la Vall. La mostra, que es perllongarà fins al 6 de maig, exhibeix gran quantitat d’objectes, maquinària, fotografies i documents que han format part d’un aniversari ple d’història i d’històries dels seus passatgers i treballadors, i també dels ciutadans de Sóller.

La presidenta del Consell, Maria Salom, encapçalà l’acte acompanyada pel vicepresident Joan Rotger i per un nombrós públic, disposat a gaudir d’una part molt important del seu passat. A la inauguració també hi assistiren Pere A. Serra, president del Grup Serra i de la fundació Tren de l’Art; el batle de Sóller, Carles Simarro; el president del Tren de Sóller, Óscar Mayol; i la comissària de la mostra, Antònia Maria Miró, qui destacà la importància del "costat més humà" de l’exposició, a més de la possibilitat de veure-hi peces que ara ja estan en complet desús i que resulten "de gran atractiu".

Maria Salom assenyalà que el tren de Sóller ho és "de tots els mallorquins" i considerà que "és un dels orgulls de l’Illa, que cap dels seus visitants no pot deixar de conèixer".

Aquest acte fou "l’inici d’altres que es duran a terme amb motiu de l’efemèride", explicà Òscar Mayol, per qui "el tren de Sóller neix de l’esperit emprenedor dels nostres padrins". "Sense perdre el caràcter tradicional, s’ha sabut adaptar a les exigències del mercat d’avui en dia. Encara que va néixer com a transport de mercaderies, s’ha convertit en un tren turístic i cultural", afegí. A què es deu l’èxit que ha tingut al llarg del temps el tren de Sóller? La resposta de Mayol a aquesta qüestió no pogué ser més clara: "Al suport del poble i a l’esforç dels seus treballadors i equip directiu".