AAFB Company diu que el Pacte només pagà 51 milions del tren d’un total de 120
Font original: Diari de Balears

Company diu que el Pacte només pagà 51 milions del tren d’un total de 120

Publicat: 9 / nov / 2011  |  Actualitat ferroviària

El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company, ha denunciat avui que el Govern del Pacte va adjudicar obres del conveni ferroviari 2007-2011 per valor de 220 milions, de les quals les empreses adjudicatàries ja han gastat i justificat 120 milions, si bé només se’n van pagar 51,5 milions.

Company ha criticat, en ocasió del ple del Parlament celebrat avui, que l’executiu presidit pel socialista Francesc Antich va adjudicar obres d’un cost milionari per a la xarxa ferroviària, principalment en el projecte Manacor-Artà, sense disposar de fons.

El motiu és el Ministeri de Foment va firmar amb el govern balear un conveni ferroviari xifrat en 443 milions d’euros a pagar en quatre anys, però finalment sol ha transferit a la Comunitat Autònoma 51,5 milions, ha lamentat el conseller.

Company ha dit que és un acte de responsabilitat paralitzar les obres per no perjudicar més les empreses i exigir, com ha fet fins i tot en dues ocasions, una reunió amb responsables del Ministeri de Foment perquè facin efectiu l’import d’aquest conveni.

A més, el conseller ha denunciat que el director general d’Infraestructures Ferroviàries, Carlos María Juárez, no hagi volgut posar data a aquest encontre, encara que sí que ha rebut batles que els afecta l’extensió de la línia fins a Artà.