AAFB Company dóna ara prioritat al projecte del tren de Llevant
Font original: Diari de Balears

Company dóna ara prioritat al projecte del tren de Llevant

Publicat: 20 / oct / 2011  |  Actualitat ferroviària

"La nostra prioritat és ara sol·licitar al Govern central que reuneixi la comissió mixta que supervisa el conveni ferroviari". Així ho assegurà ahir el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, després de reunir-se amb els batles de la comarca de Llevant per explicar-los els motius per decretar la suspensió temporal de les obres de la línia Manacor-Artà.

Company, que ara aposta per acabar el traçat ferroviari com a primera opció d’entre les que el seu Govern té damunt la taula si arriben els doblers de Madird, deixà clar que l’Executiu "no se suma a cap reivindicació", després que els batles de Manacor, Sant Llorenç, Capdepera, Artà i Son Servera li demanassin que defensàs davant el Govern central el compliment del conveni que preveia la construcció del tren entre Manacor i Artà, les obres del qual estan aturades des del mes d’agost passat. Així, el conseller explicà que allò prioritari ara és, a més d’aconseguir l’esmentada reunió de la comissió mixta, que Madrid aboni els 14,5 milions d’euros compromesos el 2011, "que estan totalment justificats".

Company detallà que dels 443,7 milions d’euros previstos en el conveni ferroviari de 2008, "el Govern central només n’ha compromès 57,5: 3 el 2008, 25 el 2009, 15 el 2010 i els 14,5 d’enguany". En aquesta línia, el conseller recordà que el Govern d’Antich "licità i adjudicà obres per un import aproximat als 220,7 milions d’euros, la qual cosa suposa un desfasament de 163,2 milions". Company explicà que legalment el Govern té un termini d’un any per tenir les obres del tren paralitzades, encara que espera no exhaurir-lo. Segons indicà, "farem la feina que ens correspon" per poder donar una solució als municipis implicats. "De moment, hem dut a terme algunes actuacions de caire tècnic i de seguretat a les zones afectades", manifestà el titular de Territori.

Tanmateix, Company no descartà cap possibilitat fins que no conegui els doblers de què disposaran, de manera que el corredor verd que s’ha plantejat com a alternativa "no queda arraconat". De moment, el Govern vol pagar els proveïdors "que des de novembre de l’any passat no cobren" i així ho traslladà el conseller als batles. "Ha estat una reunió satisfactòria en la qual hem donat compte de l’actual situació", digué Company.

Sentiment agredolç

El sentiment dels batles dels municipis perjudicats després de la reunió es pot qualificar d’agredolç. Segons indicà el primer edil de Son Servera, Josep Barrientos, van sortir satisfets de la que fou la primera trobada amb Company "perquè el conseller aposta pel tren com a primera opció", però "malauradament no hi ha terminis ni una solució immediata a la situació actual", que en el cas de Son Severa suposa una via que divideix el municipi.
Els batles asseguraren que continuaran amb la lluita perquè el tren arribi a Artà.